MFK Zemplín získal Vladimíra Janočka!

2013-01-16 12:00:00

S mužstvom zarezáva od pondelka, podpísal zmluvu na jeden a pol roka. Na Slovensku bude hrávať po dlhých trinástich rokoch!

Druholigový MFK Zemplín Michalovce získal prvú tohtoročnú posilu. A nie hocijakú. Do mužstva prichádza skúsený 36-ročný stredopoliar Vladimír Janočko! Bývalý 56-násobný slovenský reprezentant, ktorý naposledy pôsobil v rakúskom klube FC Leopoldsdorf, sa s Michalovčanmi pripravuje od pondelka. „Dohodli sme sa s ním na jeden a pol ročnej spolupráci. Hlavný dôvod jeho angažovania je ten, že naši mladí hráči sa pri veľmi veľa naučia. Po Dubnici máme druhé najmladšie mužstvo v súťaži a jeho skúsenosti sa nám zídu. Navyše je to výborný futbalista,“ vysvetlil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

Zlanáril ho Rusnák

V. Janočko si v jesennej časti ročníka 1997/98 zahral aj v hlavnej fáze Ligy majstrov v drese košických tigrov spoločne s terajším kormidelníkom Zemplínčanov Albertom Rusnákom. A práve on má prsty v príchode najlepšieho slovenského futbalistu za rok 2003 do Michaloviec. „Raz sme spolu debatovali a Alberta som sa zo žartu spýtal, či nepotrebuje posilu do mužstva. On to však zobral vážne a potom som musel aj ja, tak som teraz tu,“ usmievala sa nová akvizícia druholigistu. „Nemusel som nad jeho ponukou dlho rozmýšľať. Michalovce majú smelé ambície a ja som bol zvyknutý v takých kluboch hrávať,“ doplnil.

Káder nepoznal

Košický rodák sa po dlhom čase strávenom v zahraničí v lete minulého roka vrátil s rodinou na Slovensko a v domovine bude hrávať po 13 rokoch! Mohol aj skôr, keď pred pol druha rokom bol blízko k prestupu do bratislavského Slovana, ale nakoniec z toho zišlo. Teraz je v Michalovciach, kde sa zoznamuje s tamojším prostredím. „Minulý týždeň som prvýkrát na vlastné oči videl štadión, na slovenské pomery je veľmi pekný. Mám za sebou aj úvodné tréningy, kolektív je dobrý. Predtým som počínanie mužstva veľmi nesledoval, videl som iba výsledky, mená v kádri mi nič nehovorili. Verím, že doň zapadnem a chlapcom pomôžem,“ tvrdil V. Janočko.

Motivácia mu nechýba

V mladom kádri MFK Zemplín bude V. Janočko najstarším hráčom. „Na papieri síce budem najstarší, ale cítim sa mladý a to je dôležité. Pokiaľ budem vládať s mladými, tak aj ja sa tak budem cítiť,“ uviedol ofenzívny stredopoliar, ktorý by mohol byť ťahúňom mužstva, akého Michalovčania už niekoľko rokov hľadajú. „S trénerom som sa ešte detailnejšie nerozprával o mojich úlohách v tíme. Do začiatku jarnej časti odohráme veľa prípravných duelov a budeme skúšať rôzne varianty. Verím však, že nesklamem, motivácia mi nechýba aj zdravie mi dobre slúži. Tunajší ľudia na najvyššiu súťaž čakajú už dlho. Dúfam, že budem pri tom, keď sa jej dočkajú,“ uzavrel V. Janočko.

Zdroj: denník Korzár