MFK Zemplín odštartoval s minimálnymi zmenami

2013-01-09 12:00:00

Do zimnej prípravy sa zapojili takmer všetci hráči jesenného kádra. V najbližších dňoch by sa mali objaviť aj nové tváre.

V pondelok popoludní odštartovali zimnú prípravu futbalisti druholigového MFK Zemplín Michalovce. Úvodnú tréningovú jednotku absolvovalo na umelej tráve v areáli štadióna týchto 20 hráčov: brankári Bréda, Jenčo, Brudňak a hráči do poľa L. Hruška, Hamuľak, Podhorin, Kunca, T. Sedlák, Korijkov, Immorlano, Kovaľ, Gamkrelidze, Regáli, Vanák, Perez, Danko, P. Jurčo, D. Horňák (z dorastu), Vernon, L. Jacko. Netrénoval iba zranený Leško.

Testovací týždeň

Hráči po jeseni siedmeho celku súťaže mali presne 40 dní voľna, počas ktorých sa však museli riadiť individuálnymi tréningovými plánmi od kondičného trénera Rastislava Švického. „Tento týždeň bude testovací. Uvidíme, v akom stave sa hráči vrátili z dovoleniek. Naplno začneme zarezávať od budúceho týždňa. Ak chlapci prišli dobre pripravení, tak nebudeme sa musieť až tak venovať fyzickej stránke, ale viac budeme pracovať s loptami. Dôležité bude to, aby sa hráčom vyhýbali zranenia,“ prezradil kormidelník MFK Zemplín Albert Rusnák.

V hľadáčiku špílmacher

V porovnaní s minulými rokmi, kedy v mužstve nezostal kameň na kameni, sa tentoraz veľké zmeny v tíme neočakávajú. Do prípravy sa zapojili takmer všetci hráči jesenného kádra, až na obrancu Jána Čarnotu a francúzskeho stredopoliara Kevina Garela, ktorí v Michalovciach skončili. „Mužstvo ostalo pokope a konečne sa nám ho podarilo stabilizovať. Doplniť by sme ho chceli maximálne troma hráčmi, ale tí musia byť ozajstnými posilami. Topánka nás tlačí v strede poľa aj v útoku, hľadáme teda tvorcu hry a dobrého zakončovateľa. Máme už niečo vyhliadnuté, ale o konkrétnych menách zatiaľ hovoriť nechcem,“ uviedol A. Rusnák. Nové tváre by sa mali objaviť už v najbližších dňoch, na skúšku by mali prísť aj legionári z viacerých krajín.

Interes o trio hráčov

Pred niekoľkými dňami sa na verejnosti objavila informácia o záujme Ružomberka o mladého stopéra MFK Zemplín Ľubomíra Korijkova. Nielen o neho prejavili interes corgoňligové kluby. „Záujem bol aj o ďalších dvoch našich hráčov, ich mená však neprezradím. Ani jedného sme sa však rozhodli neuvoľniť, chceme totiž udržať káder pokope,“ informoval nás predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Predsa len však jeden michalovský hráč má namierené do najvyššej súťaže. Chorvátsky stopér Milan Krmpotič, ktorý v mužstve skončil ešte v auguste, momentálne zarezáva v Zlatých Moravciach.

Kvalitní súperi

K zimnej príprave neodmysliteľne patria aj zápasové previerky. Michalovský druholigista má v pláne odohrať deväť prípravných súbojov, v hre je ešte desiaty. „Preveria nás kvalitní súperi, zo začiatku to budú tí z našej súťaže a neskôr aj z Corgoň ligy. Dolaďujeme ešte generálku, súpera zatiaľ nemáme. Dúfam, že nejakého kvalitného zoženieme,“ povedal lodivod MFK Zemplín, ktorý po odchode Milana Lalkoviča zatiaľ pracuje bez asistenta, pomáha mu Adrián Devečka. Ako však prezradil, v najbližších týždňoch by mala byť táto otázka vyriešená.

Zdroj: denník Korzár