Žlto-modrí už zarezávajú na hernom sústredení

2016-02-09 12:00:00

Do španielskeho Alicante odletela 27-členná výprava, Michalovčania tam odohrajú tri prípravné zápasy.

Futbalisti nováčika Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce šťastne dorazili do Španielska. V pondelok tesne pred siedmou hodinou večer odleteli z letiska v poľskom Krakove do Alicante, kde absolvujú desaťdňové herné sústredenie. Na tamojšie letisko pristáli s miernym meškaním oproti plánovanému príchodu, v Alicante boli neskoro večer, približne o 22.30 hod. Následne sa presunuli do neďalekého strediska El Albir, konkrétne do hotela Albir Garden Resort, ktorý bude v najbližších dňoch ich prechodným domovom.

Na Pyrenejskom polostrove privítalo Zemplínčanov príjemné polooblačné počasie s teplotou okolo 20 stupňov. Na trénovanie majú k dispozícii veľmi dobré ihrisko s prírodnou trávou, ktoré sa nachádza od hotela iba päť minút cesty autobusom. Zverenci trénera Stanislava Grigu odohrajú v Španielsku tri prípravné zápasy - postupne ich preveria Lokomotiv Tbilisi, Dacia Kišiňov a béčko Valencie. Všetky tri absolvujú na rôznych miestach. Prvý na miestnom štadióne, druhý asi 140 km od Alicante a tretí v tréningovom centre Mestalla vo Valencii.

V michalovskej výprave bolo 27 osôb (20 hráčov a 7 členov realizačného tímu). S mužstvom necestovala pätica hráčov - zo zdravotných dôvodov Martin Regáli, Jozef-Šimon Turík a Stanislav Danko, reprezentačné povinnosti majú Jozef Vajs a Pavol Bellás. Tí však budú v rovnakom čase tiež v Španielsku, ale o niečo južnejšie - v La Mange, kde s národným tímom do 19 rokov odohrajú tri zápasy na medzinárodnom turnaji. Z jesenného kádra chýba na sústredení aj Ghančan Emmanuel Mensah, ktorý zarezáva pre zmenu v Turecku s majstrovským AS Trenčín. Zaujímavé je, že aktuálny líder Fortuna ligy skúša momentálne aj ďalšieho hráča MFK Zemplín Petra Nworaha. Je však celkom možné, že v Španielsku sa k michalovskému tímu ešte pripojí nejaká nová tvár.

Zápasy na sústredení:

Štvrtok 11. februára o 15.00 hod.: Lokomotiv Tbilisi (Gruzínsko) - Michalovce

Sobota 13. februára o 16.00 hod.: FC Dacia Kišiňov (Moldavsko) - Michalovce

Utorok 16. februára o 12.00 hod.: Valencia CF B (Španielsko) - Michalovce

Odleteli do Španielska:

Hráči: Marián Kelemen, Matúš Kira, Patrik Macej - Jakub Grič, Milan Šimčák, Aliaksandr Sviarchynski, Lukáš Tóth, Marcos Calero Perez, Tomáš Sedlák, Filip Serečin, Jakub Straka, Martin Koscelník, Martin Bednár, Maksim Votinov, Akaki Khubutia, Michal Hamuľak, Vernon De Marco Morlacci, Oliver Podhorin, Samuel Garcia Bayón a Dominik Kunca

Realizačný tím: Stanislav Griga (hlavný tréner), Anton Šoltis (asistent trénera), Martin Raška (tréner brankárov), Victor Jose Marsal Segura (kondičný tréner), Alexander Uličný (lekár), Igor Iľko a Ladislav Bubernák (maséri)