František Šturma sa vrátil do Michaloviec

2012-11-27 12:00:00

Bývalý asistent V. Petrželu v MFK Zemplín po roku a pol opäť navštívil východné Slovensko. Prišiel si pozrieť zápas Michalovce – Dolný Kubín.

Na rozlúčkový zápas druholigového MFK Zemplín Michalovce bol v sobotu zvedavý aj český kormidelník František Šturma, ktorý v minulosti pôsobil pri Laborci ako asistent Vlastimila Petrželu. Tento 40-ročný chlapík momentálne trénuje juniorský tím Bohemiansu 1905 a v Michalovciach sa objavil prvýkrát od svojho odchodu v máji 2011.

Pekné spomienky

F. Šturma sa s michalovským klubom lúčil so slovami, že raz sa tu určite vráti. Svoj sľub dodržal a po takmer roku a pol si prišiel pozrieť bývalých zverencov. „Na pôsobenie v Michalovciach mi zostali iba tie najkrajšie spomienky. Tento klub mi prirástol k srdcu, prežil som v ňom jeden krásny rok,“ povedal na úvod rodák od Nymburku, ktorého kroky z MFK Zemplín viedli do Arsenalu Česká Lípa. „Pri mužstve som vlani po ôsmom kole vymenil trénera. Zachraňovali sme tretiu ligu a to sa nám aj podarilo s 9-bodovým náskokom,“ pokračoval.

Od leta v Bohemianse

Po úspešných treťoligových záchranárskych prácach sa v lete pobral do Prahy, kde začal trénovať juniorský tím Bohemiansu 1905. „Po vzore zahraničných krajín sa v Čechách vytvorila juniorská liga, každý účastník najvyššej súťaže musí mať svoju juniorku. Zatiaľ sa nám darí celkom dobre, aj keď po jeseni sme v horšej časti tabuľky. Hráme však s chlapcami narodenými v rokoch 1993 a 1994, kým ostatné celky nastupujú s hráčmi s rokmi narodenia 1991 a 1992,“ hovoril F. Šturma.

Nádherná atmosféra

Ani po odchode z MFK Zemplín F. Šturma na klub nezanevrel. Ako nám prezradil, pravidelne sleduje zápasy Michalovčanov cez internet. „Mrzí ma, že sa im nedarí. Klub a fanúšikovia by si zaslúžili na tomto prekrásnom štadióne najvyššiu súťaž. Prvýkrát som tu na zápase pod umelým osvetlením, musím povedať, že je to nádherná atmosféra. Škoda len, že divácka kulisa nie je taká, aká tu bola počas môjho pôsobenia, kedy na zápasy chodilo aj vyše 2000 ľudí,“ spomínal bývalý kouč Liberca či Mladej Boleslavi, ktorý pravdepodobne zostane v Bohemianse 1905 trénovať aj v jari. „Rád by som sa vrátil do mužskej kategórie, ale keď nepríde žiadna ponuka, tak zostanem tam. Uvidíme, čo prinesie čas,“ uzavrel.

Zdroj: denník Korzár