Michalovčania v Podbrezovej neuspeli

2012-11-17 12:00:00

Už do prestávky prehrávali o dva góly, za domácich sa presadili útočníci Vaščák a Tubonemi.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ani v druhom stretnutí s Podbrezovou v tejto sezóne nebodovali, keď v zápase 18. kola II. ligy prehrali na ihrisku ŽP Šport 0:2. 

Hneď v úvode poslal do šestnástky hostí center Harvilko, ale Vaščák naň nedosiahol. V 7. minúte bol v akcii opäť Harvilko, keď spoza pokutového územia vystrelil vedľa brány. Potom sa osmelili aj Michalovčania, Kuncovu strelu zblokoval domáci obranca Minčič. Následne nezapršalo ani po dvoch rohových kopoch hostí. Skóre zápasu sa prvýkrát menilo tesne pred uplynutím polhodiny hry, po akcii Pančíka sa pätičkou presadil Vaščák a poslal ŽP Šport do vedenia - 1:0. O osem minút už domáci viedli dvojgólovým rozdielom, tečovaná strela Tubonemiho skončila s veľkým šťastím v sieti brankára Jenča - 2:0.


Hneď po zmene strán sa dostal do zakončenia Tubonemi, avšak Jenčo jeho strelu zneškodnil. V 55. minúte poslal odrazenú loptu vedľa brány Greško a o tri minúty nenamieril medzi tri žrde ani Pančík, ktorý vypálil nad. V 65. minúte vytiahol parádny zákrok michalovský gólman, ktorý zneškodnil priamy kop Pančíka z 18 metrov. Za Michalovce odpovedal strelou Garel, ktorú však zblokoval Minčič. Tesne pred koncom našiel striedajúci Szöke Kožičku, s ktorého slabou strelou si Jenčo poradil. V 90. minúte Kožičkov center doletel až ku Kochanovi, ale ten minul michalovskú bránu. Podbrezová tak zvíťazila nad Zemplínčanmi o dva góly.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)

Góly: 29. B. Vaščák, 37. Tubonemi

ŽK: 12. Kovaľ, 85. M. Vanák (obaja Michalovce)

Rozhodoval: Michlian - 619 divákov

ŽP ŠPORT: Hanák - Andrič, Nosko, Minčič, V. Greško - Kupčík - J. Pančík (87. Szöke), Kochan, Harvilko - B. Vaščák, Tubonemi (82. Kožička)

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez (59. J. Čarnota), L. Hruška, Podhorin, M. Vanák - Garel, Gamkrelidze, Kovaľ (76. A. Leško), S. Danko (52. T. Sedlák) - P. Jurčo, D. Kunca

Hlasy trénerov:

Jaroslav Kentoš (Podbrezová): "Bolo mi sympatické, že Michalovce hrali otvorený futbal a ich herný prejav v prvom polčase bol dobrý. My sme však boli dôraznejší a premenil šance. V druhom polčase sme mohli ešte zvýšiť náskok, ale viac ako výsledok ma teší výkon mužstva."

Albert Rusnák (Michalovce): "V tomto zápase rozhodol dôraz domácich, vďaka ktorému sme dostali dva góly. Druhý polčas sme chceli urobiť niečo s výsledkom, len dve vynútené striedania nás pribrzdili. Mrzí ma prehra a domácim gratulujem k víťazstvu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. novembra o 17.30 hod.: Michalovce - Dolný Kubín (19. kolo)