Starší dorastenci nešťastne prehrali

2012-11-07 12:00:00

Vo východoslovenskom derby v Prešove hrali vyše polčas presilovku, mali veľkú prevahu, no napriek tomu nebodovali.

Tesnou prehrou na ihrisku prešovského 1. FC Tatran sa rozlúčili s jesennou časťou najvyššej súťaže starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí v dohrávanom súboji 12. kola I. ligy neuspeli v Šariši po výsledku 1:2. Mladší dorastenci v metropole Šariša dosiahli bezgólovú remízu.

Starší dorastenci

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 22. Kačírek, 82. Poremba - 45. Turik (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Babiák - M. Popovič (85. J. Štofík), T. Tomko, J. Šimko, Škultéty - J. Kiss, Harvila (80. T. Kolesár), Turik, Šimčák - A. Leško, M. Koscelník

Tréner Branislav Sokoli: "Už to znie ako obohraná pesnička, ale opäť sme prehrali zápas, v ktorom sme mali minimálne remizovať. V prvom polčase sa hral ešte vyrovnaný duel, v úvode mali domáci dve príležitosti, ktoré však nevyužili. Aj my sme zahodili dve šance, nepresadili sa Koscelník ani Šimčák. Inkasovali sme po štandardnej situácii, keď úplne voľný hráč dorážal loptu do prázdnej brány. V 45. minúte sa nám podarilo vyrovnať z pokutového kopu, ktorý Turik bezpečne premenil. Navyše domáci hráč uvidel červenú kartu. V druhom polčase sme mali prevahu, no moji zverenci sa predbiehali v zahadzovaní čistých šancí. P dve tutovky zahodili Leško, Koscelník a Turik, ďalšiu nevyužil Šimčák. Prešovčania v 82. minúte z nevinnej akcie strelili víťazný gól a my sme opäť prehrali zápas, ktorý sme mali vyhrať."

Mladší dorastenci

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 0:0

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Mikovčík, Halagan - T. Vožný, Havrila, Vajs, J. Andrejko (76. J. Straka) - Bellás (65. J. Hreha), Chimaľ (70. Sarik)

Tréner Ján Gajdoščík: "V Prešove sa hral veľmi kvalitný zápas z oboch strán. Domáci mali v úvode viac z hry, ale od 15. minúty sme prebrali iniciatívu na svoje kopačky my a boli sme aktívnejší. Do vedenia nás mohol poslať Andrejko, ale z piatich metrov netrafil prázdnu bránu. Aj druhom polčase sme boli lepším tímom, dve šance zahodil Bellás. Sklamaní sme z výsledku, ale hra bola veľmi dobrá a môžem s ňou vysloviť spokojnosť."