Siahali sme na bod, rozhodla prísna penalta

2012-11-06 12:00:00

Nebyť pokutového kopu, ktorý bol nariadený v 75. minúte, Bardejovčania by nedali gól ani do rána...

Prestížne východniarske derby dopadlo lepšie pre Bardejov. Futbalisti zo Šariša na vlastnom trávniku zdolali michalovský MFK Zemplín najtesnejším rozdielom 1:0, keď o ich triumfe rozhodol gólom z veľmi prísneho pokutového kopu skúsený Marek Seman. Partizán tak vďaka tomuto víťazstvu preskočili Zemplínčanov v tabuľke.

Zamerali sa na defenzívu

Domáce mužstvo začiatku zatlačili Michalovčanov, ktorí však v defenzíve predviedli výborný výkon a súpera nepustili takmer do žiadnej šance. Jedinú tutovku spálil brazílsky legionár Dyjan De Azevedo, ktorého famózne vychytal brankár Tomáš Jenčo. „Vedeli sme, že Bardejovčania majú dobré prvé polčasy, preto sme sa zamerali na defenzívu. Dostávame veľa gólov a chceli sme to troška zastaviť. Ak by sme dostali gól v úvode, ťažko by sa to doháňalo,“ tvrdil kormidelník MFK Zemplín Albert Rusnák, ktorého zverenci si nevytvorili žiadnu gólovú šancu. „Chceli sme udierať predovšetkým z kontier. V prvom polčase nám to nevychádzalo, lebo sme nemali chytený stred poľa. Po prestávke sme chceli dať nejaký gól po štandardke, dlhom autovom vhadzovaní alebo brejku, ktoré sme však nedotiahli. Chýbal nám dôraz, možno aj ´šťastíčko´. Chlapci na tom nie sú najlepšie ani psychicky, pretože verejnosť stále očakáva, aby sme boli hore, no zatiaľ sa nám to nedarí,“ doplnil A. Rusnák.

Smiešna penalta

Derby sa hralo vo výbornej atmosfére, Michalovce prišli na Šariš podporiť aj fanúšikovia, ktorí svojich hnali dopredu. Žiaľ, domácemu búrlivému publiku podľahol rozhodca Štefan Leško, bývalý michalovský futbalista, ktorý v 74. minúte odpískal nezmyselný pokutový kop po súboji hosťujúceho Tomáša Sedláka s domácim hráčom. „Mrzí ma, že sme prehrali z penalty po takom zákroku, ktorých boli v zápase desiatky na jednej aj druhej strane. Je to smiešne. To radšej mohol rozhodca odpískať jedenástku predtým po našej ruke,“ hovoril prešovský rodák. Šesť minút pred koncom Š. Leško opäť poškodil hosťujúce mužstvo, keď prehliadol jasnú ruku domáceho obrancu Kicu vo vlastnej šestnástke.

Smoliar Sedlák

Celok z metropoly Zemplína by si za svoju bojovnosť bod zaslúžil, no doplatili na chybný verdikt rozhodcu. Partizán síce mali jasnú prevahu, no gól z hry by nedal, ani keby sa hralo do rána. „O ich výhre rozhodli skúsenosti v strede poľa. Keď porovnáte náš stred a ich, tak nie je o čom diskutovať, pretože my sme hrali s piatimi terajšími či minuloročnými dorastencami v zostave,“ uviedol A. Rusnák, ktorý nemá ťažké srdce na nešťastníka Tomáša Sedláka, ktorý najprv bol pri penaltovej situácii a v 78. minúte bol po druhej žltej karte aj vylúčený. „Opisoval mi zákrok pred jedenástkou, hovoril, že ruky mal od seba. Protihráč ho však držal za dres, otočil sa okolo neho a spadol. To sú tie skúsenosti...,“ uzavrel michalovský tréner. 

Zdroj: denník Korzár