Návraty k zápasom A-mužstva aj rezervy

2012-10-29 12:00:00

Michalovské áčko cez víkend neuspelo, jeho rezerva sa tešila z dvoch bodov. Čítajte návraty k ich duelom.

A-MUŽSTVO

Zemplínčania neudržali vedenie a prehrali

Oči pre plač ostali druholigovým futbalistom MFK Zemplín Michalovce po sobotňajšom domácom dueli so Slovanom Duslo Šaľa. Aj keď opäť boli aktívnejší ako ich súper a vypracovali si aj viac gólových príležitostí, z víťazstva sa tešili „chemici“, ktorí v metropole Zemplína triumfovali tesne 2:1 (1:1).

Súpera nepreskočili

Pod reflektormi mohli diváci sledovať kvalitný zápas. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a pre hráčov nebola jedna lopta stratená. „Vzhľadom na počasie to bolo náročné stretnutie. Keby sme ho vyhrali, mohli sme Šaľu v tabuľke preskočiť. Bojovali sme, ale doplácame na neskúsenosť. Ťažko sa nám hrá do ´plných´,“ povedal na úvod český stopér v službách MFK Zemplín Luboš Hruška. Jeho spoluhráč Stanislav Danko síce otvoril pomerne skoro gólový účet stretnutia, ale ešte do prestávky hostia vyrovnali. „Rýchly gól nám stále pomôže, vtedy sa nám lepšie dýcha. Škoda, že sme vedenie neudržali aspoň do prestávky, súper by hru viac otvoril. Namiesto toho sme nezvládli jednu ich brejkovú situáciu a inkasovali sme. Taký je futbal,“ pokračoval 25-ročný legionár.

Štandardky nevychádzajú

Paradoxne v čase, keď sa zverenci lodivoda Alberta Rusnáka nadýchavali k tlaku a čoraz viac získavali pôdu pod nohami, prišiel druhý gólový úder Dusla. „Pred gólom sme chybovali, keď sme nepresne rozohrávali stredom ihriska. Mohli sme akciu hostí prerušiť už skôr, ale nepodarilo sa nám to,“ hovoril sklamaný L. Hruška. Michalovčania od tohto momentu pridali ešte viac, ale cez obranný val hostí sa len veľmi ťažko presadzovali. „Chýbal nám väčší dôraz v koncovke. Zahrávali sme dosť rohových kopov, zase sme ani jeden nezužitkovali. Štandardné situácie trénujeme často, na tréningoch góly dávame, ale v zápasoch to zatiaľ nevychádza,“ tvrdil defenzívny pilier MFK Zemplín, ktorý dúfa, že už v najbližšom meraní síl sa to konečne zlomí. „Čaká nás derby v Bardejove a my veríme, že tam si šťastie opäť prikloníme na svoju stranu a stratené body získame späť,“ uzavrel. 

B-MUŽSTVO

Michalovskú rezervu vykúpil Oliver Špilár

Najtesnejším víťazstvom domáceho tímu sa skončilo včerajšie stretnutie 15. kola IV. futbalovej ligy skupiny Východ, v ktorom si zmerali sily rezerva MFK Zemplín Michalovce a MŠK Spišské Podhradie. O jediný gólový moment duelu sa postaral útočník Oliver Špilár, ktorý deväť minút pred koncom riadneho hracieho času využil zaváhanie hosťujúceho gólmana Ľubomíra Franka.

Hostia spod Spišského hradu na michalovskej umelej tráve siahali na bod, vďaka pozornej defenzíve domáce mužstvo takmer k ničomu nepustili, ale kvôli jedinej chybe zostali s prázdnymi rukami. „Na Zemplín sme prišli s malou dušičkou, pretože nám chýbali štyria hráči základnej zostavy. Príležitosť tak dostali ďalší mladí hráči. Hoci Michalovčania mali počas celého zápasu navrch, dúfali sme, že nejaký bodík môžeme uhrať. Škoda brankárovej chybičky, domáci však vyhrali zaslúžene, v nefutbalovom počasí boli futbalovejším tímom. Mrzí nás, že gól sme inkasovali až v závere súboja. Súperovi gratulujem k víťazstvu,“ skonštatoval po stretnutí kormidelník hosťujúceho MŠK Jozef Komara.

Rezerva druholigového mužstva mala od začiatku prevahu a neustále do súpera búšila. „Kvôli počasiu to bolo veľmi náročné stretnutie, fúkal silný vietor. Paradoxne, keď sme hrali s vetrom, tak sme sa nepresadili, lebo sme nehrali tak, ako sme si povedali v kabíne, teda hrať po krídlach. Hrali sme na troch útočníkov, ktorých sme však takmer vôbec nevyužili, lebo sme hrali stredom, kde to bolo veľmi prehustené,“ tvrdil Adrián Devečka, asistent trénera B-mužstva MFK Zemplín, ktorý v polčasovej prestávke nabádal hráčov, aby využívali krídelné priestory. "Hrali sme už viac po krajoch a trpezlivou hrou sme sa dočkali gólu. Ten padol práve po centri zo strany, brankárovi lopta vypadla a Oliver Špilár nám zabezpečil tri body. Aj vzhľadom na nepriaznivé počasie veľa šancí v zápase nebolo. Príležitosť dostali mladí chlapci, ktorí nesklamali,“ doplnil 34-ročný A. Devečka.

Zdroj: denník Korzár