Oslabený starší dorast neuspel v Nitre

2012-10-23 12:00:00

Už od 9. minúty hrali Michalovčania bez vylúčeného Šimka a nakoniec prehrali 1:4. Neuspeli ani mladší dorastenci.

V dohrávanom stretnutí 3. kola I. ligy prehrali starší dorastenci MFK Zemplín na pôde Nitry 1:4, keď ich jediný presný zásah zaznamenal Adrián Leško. Zemplínčania dohrávali duel bez dvoch vylúčených hráčov. Bez bodu sa spod Zobora vracajú aj mladší dorastenci, ktorí podľahli domácemu FC 0:2.

Starší dorastenci

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (1:1)

Góly: 10. Šmehyl (11 m), 64. V. Kráľ, 70. Bartošek, 90. Fábry - 28. A. Leško

ČK: 9. J. Šimko, 90. Sochanič (obaja Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič, Sochanič, J. Šimko, Škultéty (77. J. Štofík) - Grič, M. Koscelník, J. Kiss (56. Harvila), Turik - A. Leško, T. Kolesár (63. Šimčák)

Tréner Branislav Sokoli: "Zápas ovplyvnili dva momenty: červená karta pre nášho stopéra Šimka v 9. minúte a nepremenený pokutový kop Leška v 41. minúte. V prvom polčase sme na ihrisku dominovali, domáci sa však ujali vedenia z penalty, no potom dokázal Leško vyrovnať. V druhom polčase sme naďalej útočili, aj keď sme hrali v oslabení a Nitrania nás potrestali. Druhý gól sme dostali po rohovom kope, ďalšie dva po rýchlych brejkoch. Mali sme množstvo šancí, dve vyložené mal Šimčák, potom sa neujala Harvilova dobrá strela, Turikov lob tiež nie, ani Koscelníkova hlavička. Chceli sme hrať futbal a nato sme doplatili. Mrzia ma štyri inkasované góly, podľa priebehu hry sme v Nitre mali zvíťaziť. V závere dostal červenú kartu aj náš druhý stopér Sochanič za udretie súpera v prerušenej hre."

Mladší dorastenci

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 67. Urblík, 78. Ács

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Mikovčík, Halagan (72. J. Straka) - L. Tóth, Havrila, Vajs, J. Andrejko - Bellás (65. Chimaľ), T. Vožný (78. Pavuk)

Tréner Ján Gajdoščík: "Bol to veľmi dobrý zápas, domáci potvrdili postavenie v tabuľke, v ktorej im patrí vedúca priečka. V prvom polčase sa hral futbal z jednej strany na druhú, my sme podali veľmi dobrý výkon. Už v 1. minúte sme sa mohli ujať vedenia, ale Andrejko trafil spojnicu. Mrzí nás situácia pred prvým inkasovaným gólom, keď rozhodca neodpískal faul na nášho hráča a domáci z 25 metrov krásnou strelou trafili do šibenice. V 75. minúte mohol vyrovnať Chimaľ, ale v čistej šanci z 5 metrov prekopol prázdnu bránu Nitry. Hneď nato sme dostali druhý gól. Bol to remízový zápas, v ktorom hrali moji zverenci s nasadením a podali dobrý výkon."

Už v piatok odohrajú michalovské výbery ďalšie stretnutia, keď sa predstavia na ihrisku FC Spartak Trnava. Súboje 14. kola začínajú o 13.00 (starší) a 15.15 hod. (mladší).