Tomáš Sedlák sa vracia k duelu v Liptove

2012-10-23 12:00:00

MFK Zemplín inkasoval na ihrisku súpera z dna tabuľky štyri góly v priebehu 17 minút.

Štvorgólový prídel utŕžili v sobotu v Liptovskom Mikuláši futbalisti druholigového MFK Zemplín Michalovce. Mužstvo, ktoré v doterajších 13 zápasoch strelilo iba biedne štyri góly, zaznamenalo proti Zemplínčanom rovnaký počet presných zásahov iba za 17 minút a mohlo sa tešiť zo zisku troch bodov. Zverenci trénera Alberta Rusnáka vybuchli v defenzíve a viac gólov ako oni inkasovala iba posledná Ružiná.

Dobrý prvý polčas

Na vysokú porážku Michaloviec to spočiatku vôbec nevyzeralo. V prvom polčase boli aktívnejší, loptu mali viac vo svojej moci, ale väčšinou sa ich snaha končila pred šestnástkou domácich. Keby však v 34. minúte premenil čistú šancu útočník Martin Regáli, mohol sa zápas vyvíjať ináč. „V úvodnom dejstve sme mali viac z hry, domácich sme nepustili do žiadnej šance. Príležitosti sme však nemali ani my, okrem Regáliho tutovky, boli to skôr pološance,“ rozhovoril sa Tomáš Sedlák, defenzívny štít MFK Zemplín. „Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme dať gól, ale hneď na začiatku sme inkasovali prvý gól a vzápätí druhý z protiútoku. My sme si potom nevypracovali žiadnu šancu.“

O tom, čo vystrájali Michalovčania v od 51. do 68. minúty, sa len veľmi ťažko píše. Liptáci si z ich obrany urobili trhací kalendár a zo štyroch šancí skórovali štyrikrát. „Neviem povedať, čo sa stalo. Asi to bude nekoncentrovanosťou. Prišiel prvý gól, hneď nato druhý a tretí... Položili sme sa, hlavy sme dali dole a už to bolo zlé. Zápas sa dá otočiť za stavu 1:0 či 2:0, ale keď prehrávate už o tri góly, hrá sa už ťažko. Snažili sme sa s výsledkom ešte niečo urobiť, ale nepodarilo sa nám to. Stretnutie sa už iba dohrávalo,“ hovoril odchovanec popradského futbalu.


Prehrali zaslúžene

MFK Zemplín zaknihoval najvyššiu porážku v tejto sezóne, paradoxne na pôde súpera, ktorý sa potáca na spodných priečkach tabuľky. „Prehrali sme úplne zaslúžene. Domáci boli agresívnejší v šestnástke, my sme urobili chyby, za ktoré sme pykali,“ doplnil 29-ročný Tomáš Sedlák. Mužstvo od Laborca môže mrzieť na ihrisku Tatrana o to viac, že všetci štyria súperi nachádzajúci sa v tabuľke nad ním cez víkend zaváhali. Z kvarteta Podbrezová, Dunajská Streda, Šaľa a Senec totiž nevyhral ani jeden. Zemplínčanom naďalej patrí piata priečka.

Cez víkend sa nedarilo ani B-mužstvu MFK Zemplín, ktoré takisto inkasovali nepríjemný debakel. V Stropkove sa síce už v 4. minúte ujali vedenia zásluhou gólu stopéra Olivera Podhorina, no v ďalších minútach strieľali góly už iba domáci a sieť Brudňakovej brány rozvlnili hneď päťkrát. MŠK Tesla tak zvíťazil vysoko 5:1. Aspoňže zvíťazili prvoligoví dorastenci (s Dubnicou - starší 3:0, mladší 2:0), inak by to bol pre michalovský klub poriadne čierny víkend...

Zdroj: denník Korzár