Presvedčivé víťazstvo nad Lokomotívou Košice

2016-02-03 12:00:00

Druholigistu sme na domácej pôde zdolali 4:0, až tri góly zaznamenali mladí hráči z dorastu.

Prvoligoví futbalisti Michaloviec dosiahli v stredu popoludní štvrté víťazstvo v prebiehajúcej príprave. Žlto-modrí na vlastnom ihrisku s umelou trávou nedali žiadnu šancu košickej Lokomotíve, účastníkovi druhej ligy skupiny Východ, ktorú zdolali jednoznačne 4:0 (2:0). Do streleckej listiny sa postupne zapísali Pavol Bellás, Michal Hamuľak, Jozef Vajs a Jakub Straka.

V úvodnej štvrťhodine sa mužstvá iba oťukávali, postupom času sa stále viac a viac začala prejavovať kvalita nováčika Fortuna ligy. V 15. minúte pohrozil Hamuľak, ktorého nebezpečná krížna strela len tesne minula Giertlovu bránu. Tesne pred uplynutím polhodiny hry predviedli domáci krásnu rýchlu akciu - na jej konci bol mladý Bellás, ktorý zužitkoval prihrávku Koscelníka a otvoril skóre. Krátko nato strelil druhý michalovský gól Hamuľak, ktorý využil nedôraz obrany Lokomotívy. V 38. minúte mohol znížiť Pavúk, ale jeho dobrá strela skončila iba na brvne Kirovej svätyne. Aj v druhom polčase režírovali hru Zemplínčania a v 67. minúte zvýšil po úniku už na rozdiel triedy ďalší mladík v zostave MFK Zemplín Vajs, ktorého krásne vysunul Grič. Bodku za stretnutím dal tesne pred koncom tretí vekom iba dorastenec v domácom drese Straka, ktorý krížnou strelou upravil na konečných 4:0.


MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 4:0 (2:0)

Góly: 28. Bellás, 32. M. Hamuľak, 67. Vajs, 86. J. Straka

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Khubutia (46. Morlacchi), Podhorin, Šimčák - F. Serečin, T. Sedlák (46. Grič), M. Bednár (70. J. Straka), M. Koscelník (46. Vajs) - M. Hamuľak (46. D. Kunca), Bellás (46. L. Tóth)

FC LOKOMOTÍVA: J. Giertl (46. P. Macej) - Pav. Šuľák (88. Boňko), Michal Gallo, L. Horváth (70. Kolek), F. Pavúk - Kamenec (70. Kinský), Korijkov, Harvila (70. M. Hloušek), P. Zajac (88. Jass) - A. Leško, Človečko (70. Trajkovski)

Najbližší prípravný duel odohrajú "grigovci" v sobotu 6. februára o 14. hodine na pôde účastníka najvyššej poľskej súťaže Cracovie Krakov.