Žlto-modrí zostali verní tradičnému výsledku

2016-02-02 12:00:00

Doma zdolali prešovský Tatran, prechádzajú do hernej časti prípravy. Odišiel ďalší Španiel.

Už takmer mesiac zarezávajú v zimnej príprave prvoligoví futbalisti Michaloviec. Za ten čas stihli odohrať päť prípravných zápasov, v ktorých dosiahli priaznivú bilanciu tri výhry a dve prehry. Zaujímavé je, že všetky doterajšie vystúpenia žlto-modrých sa skončili výsledkom 2:0! V zbieraní tohto skóre pokračovali aj v sobotu, keď o dva góly zvíťazili nad Prešovom.

Dvojgólový Koscelník

O triumfe nad druholigistom rozhodli Zemplínčania už v prvom polčase, v ktorom sa dvakrát presadil stredopoliar Martin Koscelník. „S dobrým súperom sme hrali slušne. Lepšie sme sa pohybovali ako predtým s Trebišovom. Mali sme pár brejkových situácií, kedy sme dobre dostupovali súpera, získali sme loptu v strede ihriska a prišla kolmá prihrávka, kde sme si vytvorili tri či štyri dobré gólové príležitosti, z ktorých sme dva razy skórovali. V druhom polčase bol náš pohyb už slabší, bolo vidieť, že chlapci sú ešte v objemovej príprave,“ zhodnotil duel s Tatranom tréner Michaloviec Stanislav Griga, ktorému sa predtým ani raz nestalo, aby so svojim mužstvom päťkrát po sebe dosiahol rovnaký výsledok. „Cez polčas som chlapcom hovoril, že bola by sranda, keby sme znovu zaknihovali výsledok 2:0. Aj také situácie sa stávajú, určite je to náhoda. Na takýto výsledok sa určite nesnažíme hrať,“ usmial sa Griga. Jeho zverenci vyhrali a neinkasovali tretí raz v rade. „Viac ako čisté konto ma teší to, že Prešovčanov sme nepúšťali do žiadnych veľkých šancí a keď aj áno, tak len po štandardných situáciách alebo chybou v strede ihriska. Avšak keď sme boli kompaktní, tak súper si šancu nevytvoril.“

Trojica stále mimo hry

Súbojom so zeleno-bielymi skončila pre hráčov nie príliš obľúbená objemová časť prípravy. „Teraz sme už prešli do hernej časti, v ktorej by sme chceli vylepšovať herné nedostatky a vytvárať herné automatizmy, aby to aj z futbalovej stránky bolo ešte kvalitnejšie,“ uviedol lodivod MFK Zemplín. Ani v jednom z doterajších prípravných stretnutí sa v drese nováčika Fortuna ligy neobjavili Jozef-Šimon Turík, Martin Regáli a Stanislav Danko. Prečo? „Títo hráči, ktorí sú domáci a mladí a veľmi by nám vedeli pomôcť, sú stále mimo hry. U Turíka a Regáliho to vyzerá na chronické zranenia s chrbticou. Čo sa týka Danka, verím, že ten už má to najhoršie za sebou a do začiatku sezóny bude pripravený.“ Kvôli zraneniam absentovali v sobotu aj Španieli Vernon De Marco Morlacchi a Samuel Garcia Bayón. „Vernon je už v poriadku a v stredu proti Lokomotíve Košice by už mal nastúpiť. Bayón má dlhodobé zranenie palca na nohe, na týchto terénoch a v tomto počasí je to preňho ešte ťažšie. Dúfam, že na sústredení v Španielsku to už bude lepšie, aj keď uňho nikdy neviete, ako to s ním bude, lebo problémy s palcom sú chronické,“ objasnil Griga.

Mensah v Trenčíne

V uplynulých dňoch došlo v kádri MFK Zemplín opäť k drobným zmenám. S tímom od Laborca sa už nepripravuje stopér Joan Manuel Sánchez Caballero, ktorý sa rozhodol vrátiť do Španielska, kde by mal pôsobiť v štvrtej najvyššej súťaži. Caballero je po Monterovi a Barrosovi už tretím Španielom, ktorý v zimnom období opustil káder Michaloviec. Preč je aj Ghančan Emmanuel Mensah, ktorého skúša majstrovský Trenčín a momentálne je s ním na sústredení v Turecku. Žlto-modrí však momentálne riešia príchody Rusa Maksima Votinova z Vladivostoku a Bielorusa Aliaksandra Sviarchynskeho z FK Minsk. „Nedá sa povedať, že sme týchto hráčov sledovali dlhšie, ale dostali sme na nich typ. Pozreli sme si niekoľko zápasov, v ktorých nastúpili. Pozvali sme ich na skúšku a zaujali nás. Uvidíme, ako sa potom budú správať v súťažných zápasoch,“ skonštatoval Griga. Jeho zverenci odohrajú zajtra o 14. hodine doma zápas proti Lokomotíve Košice a v sobotu nastúpia v poľskom Krakove proti Cracovii, pre ktorú to bude generálka na ligu. Po stretnutí zostávajú v Krakove, odkiaľ v pondelok odletia na sústredenie do španielskeho Alicante.

Zdroj: korzar.sk