SR 19 do Sarajeva s tromi Michalovčanmi

2012-10-09 12:00:00

Trojica Bréda, Danko a Kovaľ odletela dnes krátko popoludní s reprezentáciou na kvalifikačný turnaj o postup na ME 2013.

V osemnásťčlennej nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov na turnaj prvej fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2013 tejto vekovej kategórie sú aj dvaja legionári. Tréner Milan Malatinský nominoval na turnaj v Sarajeve, ktorý sa uskutoční od 11. do 16. októbra, zo zahraničných klubov brankára Patrika Lukáča z Teplíc a obrancu Ľubomíra Šatku z Newcastlu United.

Najpočetnejšie zastúpenie v kádri má MFK Zemplín Michalovce, z ktorého dostali šancu brankár Miloslav Bréda a stredopoliari Róbert Kovaľ a Stanislav Danko. Mladí Slováci budú v Bosne a Hercegovine bojovať o postup do ďalšej fázy kvalifikácie, ktorá vyvrcholí na budúci rok v Litve. Súpermi slovenských reprezentantov do 19 rokov budú na turnaji v Sarajeve rovesníci z Kazachstanu (11. októbra), domácej Bosny a Hercegoviny (13. októbra) a Nórska (16. októbra). Všetky stretnutia sa začnú o 15.00 h. Postup do ďalšej fázy kvalifikácie si zabezpečia prvé dva tímy v každej z dvanástich kvalifikačných skupín a najlepší tím spomedzi všetkých na tretích miestach (na základe výsledkov dosiahnutých s postupujúcimi mužstvami).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov na kvalifikačný turnaj v Sarajeve:

Brankári: MILOSLAV BRÉDA (MFK Zemplín Michalovce), Patrik Lukáč (FK Teplice/ČR) 

Obrancovia: Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Michal Habánek (FC Spartak Trnava), Róbert Mazáň (AS Trenčín), Richard Čiernik (MFK Dubnica), Tomáš Huk (MFK Košice), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.) 

Stredopoliari: Christián Steinhübel (FC Spartak Trnava), Šimon Šmehyl (FC Nitra), Denis Čery (FC Nitra), Ondrej Duda (MFK Košice), RÓBERT KOVAĽ (MFK Zemplín Michalovce), STANISLAV DANKO (MFK Zemplín Michalovce), Stanislav Lobotka (AS Trenčín)

Útočníci: Matúš Marcin (1. FC Tatran Prešov), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina) 

Realizačný tím:

tréner: Milan Malatinský, asistent: Cyril Stachura, tréner brankárov: Branislav Benko, lekár: Zsolt Fegyveres, masér: Vladimír Gramblička, technický vedúci: Rastislav Soják, hlavný vedúci: Ján Rosinský

Program SR "19" na turnaji v Sarajeve (všetky zápasy sa začnú o 15.00 h):

Štvrtok 11. októbra: SR "19" - Kazachstan "19"
Sobota 13. októbra: SR "19" - Bosna a Hercegovina "19"
Utorok 16. októbra: Nórsko "19" - SR "19"

Zdroj: SITA