Návraty k zápasom A-mužstva aj rezervy

2012-10-01 12:00:00

V sobotu "áčko" MFK Zemplín doma iba remizovalo, na druhý deň jeho rezervný tím hladko zvíťazilo.

A-MUŽSTVO

Ani v treťom domácom zápase v rade nedokázali michalovskí futbalisti nájsť recept na prekonanie súperovho brankára. Po prehrách s Podbrezovou a Sencom tentoraz pred svojimi fanúšikmi iba remizovali s nováčikom druhej ligy Šamorínom bez gólov 0:0.Opäť boli lepší ako súper, opäť však doplatili na nepremenené šance.


Spokojnosť s bodom

Šamorínsky FC ŠTK 1914 pricestovali na východ Slovenska s jednoznačnou defenzívnou taktikou, s ktorou slávili úspech. Nováčik tak natiahol svoju sériu bez prehry už na osem duelov. „Zápas bol bojovný s nasadením a kvalitný z jednej aj druhej strany. Michalovce majú rýchlych a technických hráčov. Prišli sme sem s cieľom uhrať nejaký bodík, čo sa nám aj podarilo. Pri troške šťastia sme mohli aj vyhrať, mali sme tam nejaké skrumáže, po ktorých sme pohrozili. Bol to zápas o jednom góle, nedal ho nikto, preto sa zrodila remíza, s ktorou sme spokojní. Naopak, Michalovčania sú sklamaní,“ poznamenal hosťujúci útočník Juraj Kuba, ktorý spálil najväčšiu príležitosť svojho tímu, keď ho v závere úvodného dejstva vychytal domáci brankár Tomáš Jenčo.


Rýchly gól neprišiel

Hráči MFK Zemplín počas celého zápasu dominovali, vypracovali si viacero gólových príležitostí, avšak zase si doma nepripísali plný bodový zisk. Opäť vyhoreli v koncovke. „Šamorín k nám prišiel s jediným cieľom, ktorým bolo ubrániť bezgólovú remízu. Pred nástupom na ihrisko sme si povedali, že musíme streliť rýchly gól, aby sme sa nakopli. Príležitosti sme nato mali, ale nedoviedli sme ich do gólového konca. V druhom polčase to bolo oveľa ťažšie, pretože hostia sa ešte viac zatiahli do defenzívy. Napriek tomu sme si aj vtedy vypracovali šance na skórovanie, bohužiaľ sme však gól nedali,“ skonštatoval sklamaný 18-ročný stredopoliar Michaloviec Róbert Kovaľ.

B-MUŽSTVO

Presne 471 minút trvali strelecké suchoty rezervy druholigového MFK Zemplín Michalovce. Dlhú sériu bez gólu ukončil včera útočník Oliver Špilár, ktorý prispel k víťazstvu 3:0 nad Svitom dvoma gólovými zápismi. Zemplínčania sa tak z plného bodového zisku tešili po vyše mesiaci.

Zápas im nevyšiel

Sviťania od úvodu duelu ťahali za kratší koniec, Michalovčania mali prevahu a tú v prvom polčase využili na strelenie dvoch gólov. „Bol to náročný zápas, v ktorom sme podali zlý výkon, boli sme nedôrazní v súbojoch a nepristupovali sme ku hráčom,“ rozhovoril sa kapitán hostí Adrián Tropp, ktorý súhlasil s tým, že rozhodujúci moment súboja prišiel tesne pred odchodom do kabín, keď v tutovkách neuspel on ani Jambor a z následného protiútoku domáci zvýšili vedenie. „Dostali sme gól do šatne, prehrali sme polčas o dva góly a potom sa nám už hralo ťažšie. Snažili sme sa po príchode z kabín streliť kontaktný gól, ktorým by sme sa vrátili do zápasu, ale inkasovali sme aj tretí a bolo rozhodnuté. Nie každý duel vám vyjde podľa predstáv,“ tvrdil 24-ročný futbalista FK, ktorý v minulosti obliekal aj dresy Popradu či Pezinka.

Už len vyhrávať

Michalovskí futbalisti vstupovali do súboja so Svitom s jednoznačným cieľom – konečne streliť gól. Okrem toho túžili pretrhnúť sériu bez výhry, čo sa im nakoniec splnilo. „Hrali sme proti kvalitnému súperovi a sme veľmi radi, že konečne sme prelomili streleckú smolu. Z našej strany to bol dobrý výkon, dali sme tri góly, nedostali ani jeden. V závere prvého polčasu nás podržal Jožko Brudňak a vzápätí sme zvýšili vedenie. Boli to dôležité momenty stretnutia,“ hovoril dvojgólový strelec súboja Oliver Špilár, ktorý skóroval v najprv hlavou a potom aj nohou. Odchovanec stropkovského futbalu verí, že smolu v koncovke si už vyčerpali. „Víťazstvo musíme potvrdiť aj vonku vo Svidníku, kde najbližšie pocestujeme. Verím, že do konca jesennej časti budeme už len vyhrávať,“ uzavrel 19-ročný zakončovateľ.

Zdroj: denník Korzár