Súhrn 11. kola druhej najvyššej súťaže

2012-09-30 12:00:00

Vo víkendových zápasoch sa strelci príliš nevyznamenali, v šiestich dueloch totiž padlo iba sedem gólov.

Súhrn výsledkov stretnutí 11. kola II. futbalovej ligy: 

TJ Baník Ružiná - ŠK SFM Senec 2:0 (2:0)
Góly: 2. Hladík, 24. Kurák, ŽK: 21. Boháčik, 49. J. Chomistek, 81. P. Poliaček, - 30. T. Hanzel, 53. Lapin, 70. Štyvar, ČK: 86. J. Chomistek (Ružiná) po 2. ŽK, rozhodovali: Chmura - D. Hrčka, Tománek, 350 divákov
Domáci otvorili skóre už v 2. min, keď sa po štandardnej situácii Kamendyho hlavičkou presadil Hladík. Na 2:0 zvýšil v 24. min krásnym spôsobom po individuálnej akcii Kurák. Ružiná v ďalšom priebehu nepustila Senec k ničomu vážnejšiemu a raduje sa zo svojho premiérového úspechu v druhej najvyššej súťaži. 

MFK Dubnica nad Váhom - MŠK Rimavská Sobota 0:2 (0:0) 
Góly: 76. J. Čertík, 88. Balát, ŽK: 68. Jakúbek - 50. Mravec, rozhodovali: Vlčej - Bobko, Ferenc, 390 divákov 
Hostia hrali celý zápas s nasadením. Dlho chýbala futbalová kvalita, pretože domáci sa síce snažili dostať do dobrých šancí, dobre kombinovali, ale nedali gól a dostali sa do herného útlmu. To sa im vypomstilo v druhom polčase, keď v 76. min Čertík k ľavej žrdi po zemi prekonal Maťašovského. Ten si vtedy po lopte aspoň siahol, ale pri druhom góle v 88. min na Balátovu umiestnenú strelu zareagovať nestihol. 

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Dolný Kubín 0:0 
ŽK: 79. T. Labun, 81. Lišivka - 77. Dolinajec, 86. A. Kliment, rozhodovali: Marhefka - Vorel, Poracký, 320 divákov
Duel bol jednoznačne v réžii domácich, ktorí mali viacero dobrých príležitostí. Najväčšia prišla desať minút pred koncom, keď po prízemnom centri Janeca skóroval Labun, no rozhodca tento presný zásah neuznal: lopta totiž predtým opustila hraciu plochu. Hráči Liptovského Mikuláša sa aj potom snažili rozhodnúť a v nadstavenom čase nebezpečne hlavičkoval po rohu Kubena, ale brankár Dolného Kubína Trabalík jeho pokus zneškodnil. 

FK Slovan Duslo Šaľa - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (1:1)
Góly: 29. R. Glenda - 10. Tubonemi, bez kariet, rozhodovali: Trutz - Kubačka, Ondruš, 528 divákov
V stretnutí dvoch tímov z hornej polovice tabuľky sa hral od úvodu útočný futbal s viacerými príležitosťami na oboch stranách. Hostia mali v druhom polčase navrch, ale svoju prevahu nedokázali využiť na zisk troch bodov. 

Partizán Bardejov - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (1:0) 
Gól: 27. M. Seman, ŽK: 58. Dyjan Carlos De Azevedo - 17. Lénárth, 22. Hošek, 58. R. Diviš, 76. Boya Ntsogo, rozhodovali: Perašín - Ádám, Vitko, 1250 divákov 
Usilovnejší domáci mohli ísť do vedenia už v 5. min, ale Cuprišinovu aktivitu na hrote zmaril skvelý brankár Polaček.
Ten aj v ďalšom priebehu podržal Dunajskú Stredu, v 27. min však nedokázal napraviť zlyhanie defenzívy a Seman dal gól. Vyznamenal sa aj brankár východniarov Čikoš-Pavličko, a to v závere prvého polčasu, keď zmaril hlavičku Hozdu. Bardejov mal nad súperom navrch v strede poľa i ťahu na bránku, šance si vypracovali Grohoľ, De Azevedo aj Seman a do spojnice Poláčkovej bránky namieril z priameho kopu v 85. min Kundra. Oneskorenú snahu hostí mohol korunovať v nadstavenom čase Hošek, ale nepresadil sa. 

MFK Zemplín Michalovce - FC ŠTK 1914 Šamorín 0:0
ŽK: 73. Zonzon - 11. B. Borbély, 88. A. Ceesay, rozhodovali: Jaška - R. Sluk, Mihalík, 1380 divákov
V prvom polčase domáci búšili do obranného valu hostí, vyloženejšie šance si však nevypracovali. Po zmene strán domáci smoliar Hamuľak nepremenil vyloženú šancu. Preto aj napriek vytrvalému tlaku Zemplínčania uhrali na domácej pôde remízu. 

Zdroj: SITA