Starší ani mladší dorastenci vonku nebodovali

2012-09-29 12:00:00

V Banskej Bystrici prehrali starší dorastenci MFK Zemplín 2:5, mladší zaknihovali porážku 1:3.

V zápase 11. kola I. ligy prehrali starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce na ihirsku v Kremničke s domácou Duklou Banská Bystrica hladko 2:5, keď už do polčasu prehrávali trojgólovým rozdielom. Nedarilo sa ani mladším dorastencom, tí prehrali s domácimi 1:3.

Starší dorastenci

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 5:2 (3:0)

Góly: 11. Fajčík, 13. Sura, 42. a 51. Mikulec, 86. D. Hudák - 57. A. Leško (11 m), 65. J. Štofík

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič (74. T. Vožný), Sochanič, J. Šimko, Šimčák (46. D. Horňák) - M. Koscelník, Grič, Turik, Harvila (46. J. Kiss) - A. Leško, J. Štofík

Tréner Branislav Sokoli: "Už v 13. minúte bolo 2:0 pre domácich, ktorí nám v rozpätí dvoch minút strelili dva góly, keď v oboch prípadoch sme na päťke nechali úplne voľného hráča, ktorý skóroval. Snažili sme sa streliť kontaktný gól, ale v závere polčasu sme inkasovali ďalší gól po tečovanej strele. Ani úvod do druhého dejstva nám nevyšiel, po chybe stopéra Šimka zvýšila Dukla už na 4:0. Potom sanám podarilo po premenenej penalte Leška, ktorá bola nariadená za faul na Koscelníka, znížiť a vzápätí sme pridali aj druhý gól zásluhou Štofíka. Predchádzala mu krásna akcia na ľavej strane. Pár minút pred koncom však opäť udreli domáci, keď sme stratili loptu v strede ihriska a po prečíslení sme inkasovali. V poli sme neboli o nič horší ako Banskobystričania, ale boli sme menej dôrazní v obrannej aj útočnej fáze."

Mladší dorastenci

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1)

Góly: 30. Hric, 76. Klačan, 80. Arendáš - 37. M. Janočko

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Mikovčík, J. Vaško (73. J. Straka) - L. Tóth, Havrila, Vajs (78. J. Hreha), J. Andrejko - Chocholáček (51. Copko), Chimaľ (66. Bellás)

Tréner Ján Gajdoščík: "V prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. Ani jedno z družstiev si však gólovú príležitosť nevypracovalo. Desať minút pred prestávkou sme po našej chybe inkasovali prvý gól, ale už o sedem minút nato Janočko vyrovnal. Domáci si potom vytvorili prevahu a boli lepším tímom. Keď to už vyzeralo nato, že duel sa skončí remízou, Dukla udrela. V 76. minúte sme zahrávali rohový kop, lopty sa však zmocnili Banskobystričania, ktorí po rýchlom brejku skórovali. V nadstavenom čase pridali aj tretí gól, keď krásna strela domáceho hráča skončila v šibenici našej brány."

V najbližšom kole sa dorastenci MFK Zemplín predstavia na domácej pôde, v sobotu 6. októbra o 11. hodine (starší) a 13.15 hod. (mladší) privítajú MŠK Žilina.