Prelomia Michalovčania sériu prehier?

2012-09-14 12:00:00

Nebodovali už v troch zápasoch za sebou, zajtra ich doma čaká rozbehnuté mužstvo ŠK SFM Senec, ktorému patrí druhá priečka.

Druhá najvyššia futbalová súťaž pokračuje zajtra stretnutiami 9. kola. Jeden z nich sa odohrá aj v metropole Zemplína, kde o 19.30 hod. domáce Michalovce privítajú ŠK SFM Senec. Kým MFK Zemplín, ktorému patrí šiesta priečka v tabuľke, ťahá trojzápasovú sériu bez víťazstva, hosťujúce mužstvo v posledných štyroch dueloch získal až 10 bodov.

Novici zapadli dobre

Michalovčanom sa v poslednom období nedarí podľa predstáv, v ostatných troch súbojoch ani raz nebodovali, čo zanechalo stopy aj v kabíne. „Nálada nie je taká, ako keď sa vyhráva, je to o trošku horšie. Sme však dobrá partia a to nám pomáha,“ povedal na úvod Dominik Kunca, útočník MFK Zemplín. Vplyv na mužstvo majú aj časté zmeny v kádri. Skončili v ňom Krmpotič, Grondona Sanchez a Shytov, pribudli Sedlák, Perez a Torres, ktorého angažovanie z Prešova je na spadnutie. „Musíme sa s tým vyrovnať, avšak všetci zapadli do kolektívu veľmi dobre, takže nie sú žiadne problémy,“ uviedol D. Kunca.

Zohraté mužstvo

Pod reflektormi sa zajtra pri Laborci predstaví celok Senca, ktorý naposledy doma hladko zdolal Rimavskú Sobotu 4:0 a v tabuľke mu patrí 2. miesto. „Senčania hrajú dlho pokope a majú zohraté mužstvo. Aj preto inkasujú málo gólov, zatiaľ ich dostali iba tri. Na kraji zálohy majú Mikuliča, vpredu zase Štyvara. Veľký pozor si musíme dať aj na ich silné štandardky a nebezpečné brejky,“ tvrdil rodák zo Strážskeho a doplnil: „Na druhej strane v defenzíve majú starších hráčov, ktorí už nie sú najrýchlejší, takže to by sme mohli využiť.“

Proti SFM siedmykrát

Mužstvo od Seneckých jazier pôsobí v II. lige tretiu sezónu a Michalovce s nimi odohrali šesť stretnutí. Za pozornosť stojí, že vo všetkých meraniach síl nastúpil aj D. Kunca. Ako jediný z kádra MFK Zemplín. „To som vôbec nevedel, štatistiky až tak nesledujem,“ priznal 20-ročný zakončovateľ, ktorý je zároveň aj posledným úspešným michalovským strelcom do siete ŠK SFM. „Proti nim sa mi hrá celkom dobre, ale je to nepríjemný súper, keďže dobre bráni. Očakávam ťažký zápas, v ktorom by sme hostí mohli zdolať ich zbraňami – poctivou obranou a rýchlymi brejkmi. Pôjdeme jednoznačne za víťazstvom,“ uzavrel debatu D. Kunca. Domácim dnes budú chýbať potrestaný Čarnota i zranený Vanák.

Zdroj: denník Korzár