Do Michaloviec prišiel s cieľom pravidelne hrávať

2012-09-13 12:00:00

Tomáš Sedlák si premiéru v žlto-modrom drese odkrútil v Dolnom Kubíne, kde však mužstvo vyšlo bodovo naprázdno.

Už druhý týždeň zarezáva v druholigovom A-mužstve MFK Zemplín Michalovce Tomáš Sedlák, skúsený defenzívny stredopoliar, ktorý by sa mohol stať platnou posilou celku, keďže práve na tomto poste chýbala Zemplínčanom už dlhšiu dobu kvalita. Popradský rodák prišiel do mužstva vedeného Albertom Rusnákom z celku najvyššej maďarskej súťaže FC Rákóczi Kaposvár, kde však v lete už po pol roku ukončil svoje pôsobenie. "Do Maďarska som išiel v januári. Bol som po operácii a dlhšie som nehral, tak som bol rád, že som si našiel klub. Na Slovensku to veľmi nebolo možné, keďže bol problém dohodnúť sa s ružomberským klubom, ktorého hráčom som bol. Tak som musel riešiť zahraničie a zakotvil som v Kaposvári," prezradil na úvod 28-ročný futbalista a pridal dôvody, prečo v maďarskom tíme skončil: "Všetko v klube bolo v poriadku, až nato, že som nehrával. Nemôžem hodnotiť pôsobenie v Kaposvári pozitívne, lebo som tam odohral iba pár zápasov."


T. Sedlák, ktorý v roku 2006 získal s Ružomberkom double, čiže majstrovský titul a Slovenský pohár, sa okamžite po príchode do metropoly Zemplína stal najstarším hráčom mužstva. A to aj napriek tomu, že má iba 29 rokov! Neprišiel však do neznámeho prostredia, v šatni sa okamžite zvítal s jedným starým známym. "Z pôsobenia v Ružomberku poznám Pavla Jurča, s ktorým sme veľmi dobrí kamaráti. Trošku som poznal aj Jána Čarnotu, ktorý bol svojho času pod Čebraťom na skúške," poznamenala nová posila MFK Zemplín, ktorá si žlto-modrý dres mužstva premiérovo obliekla uplynulú sobotu na ihrisku Dolného Kubína. Na prvý duel však nebude spomínať v najlepšom, keďže Michalovčania na Orave prehrali 1:3. T. Sedlák odohral 86 minút. "Výsledkovo nám súboj nevyšiel. Mužstvo je však dobré, musíme sa pozerať dopredu a myslieť pozitívne. Treba sa sústrediť na najbližší zápas a ísť za víťazstvom," tvrdil odchovanec futbalu v Poprade-Veľkej, ktorý však od premiéry netrénoval, keďže si privodil výron. Aj preto nad jeho sobotňajším štartom proti SFM Senec visí menší otáznik.

S michalovským klubom sa dohodol na jeden a polročnej zmluve. S akými cieľmi prišiel k Laborcu? "Moje ambície sú rovnaké, aké má aj klub. Chcem, aby sa mužstvu darilo, a aby som pravidelne hrával. Stále sa sústredím na najbližší tréning a zápas," uzavrel debatu T. Sedlák.

VIZITKA TOMÁŠA SEDLÁKA

Narodený: 3. februára 1983 v Poprade

Post: defenzívny stredopoliar

Číslo dresu: 27

Materský klub: FC Tatran Poprad-Veľká

Predchádzajúce pôsobiská: Chemosvit Svit, MFK Ružomberok, Gaziantepspor (Turecko), SV Mattersburg (Rakúsko), FC Rákóczi Kaposvár (Maďarsko)