MFK Zemplín s treťou prehrou v rade

2012-09-11 12:00:00

Vyše hodinu zápasu v Dolnom Kubíne hral bez vylúčeného Čarnotu. Premiéru v žlto-modrom drese si odkrútili Sedlák a Perez.

Tretiu porážku za sebou zaknihovali v sobotu druholigoví futbalisti michalovského MFK Zemplín. Po prehrách v Dunajskej Strede a doma s Podbrezovou tentoraz neuspeli ani v Dolnom Kubíne, kde domácim podľahli 1:3.

Hlúpe vylúčenie

Zemplínčania sa predstavili na pôde súpera, ktorý na svoje prvé víťazstvo stále čakal. Premiérovo sa na lavičke Oravčanov predstavil Ladislav Molnár. „Do Kubína sme prišli s cieľom bodovať a podať kvalitný výkon. Začali sme dobre, boli sme lepším celkom ako domáci, ale pribrzdilo nás hlúpe vylúčenie obrancu Jána Čarnotu, ktorý po vkĺzačke uvidel už v 27. minúte červenú kartu. Hneď nato prišla druhá rana, ktorou bol gól z priameho kopu. Napriek oslabeniu sme chceli hrať útočne, preskupili sme rady a verili sme, že môžeme ešte výsledok otočiť,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Albert Rusnák.

Regáli opäť skóroval

Michalovský kormidelník bol z prehry pochopiteľne sklamaný. Veľmi ho mrzel fakt, že dva z troch gólov jeho mužstvo inkasovalo po nakopnutých loptách. „Celý týždeň sme sa na to pripravovali a svojich zverencov som upozorňoval, že domáci budú takto hrať. Na druhej strane ma teší výborný výkon Kovaľa, ktorého výkonnosť stúpa od zápasu k zápasu. Veľký progres vidieť aj na hre Regáliho. Prvýkrát som ho zaradil do základnej zostave a opäť sa mu podarilo skórovať. Nato, že iba pred troma mesiacmi skončil v doraste a na svojom konte má už tri góly v druhej lige, je to výborná vizitka,“ uviedol A. Rusnák a doplnil: „Škoda, že po našom góle nepremenil stopercentnú šancu Jurčo, mohli sme zápas ešte zdramatizovať.“

Posily prínosom

Na Oravu cestovali s mužstvom aj dve najnovšie posily Michaloviec, defenzívny záložník Tomáš Sedlák a španielsky pravý obranca alebo stredopoliar Marcos Calero Perez. Prvý menovaný nastúpil v základe, druhý zasiahol do hry hneď po prestávke. „Sedlák ukázal, že bude pre náš tím obrovským prínosom. Má veľké skúseností a prehľad v hre. Veľmi milo ma prekvapil aj Perez, ktorý výborne pracuje v defenzíve a technicky je veľmi dobre vybavený. Takýchto hráčov sme potrebovali,“ chválil nové posily A. Rusnák. Ten už v kádri nemá dvojicu Manuel Jesús Grondona Sanchez a Leonid Shytov, ktorí v klube skončili.

ACH, TIE AUTOBUSY...

Albert Rusnák sa po sobotňajšom zápase posťažoval nato, že už druhýkrát v rade prišli k súperovi len 40 minút pred výkopom. Dôvodom sú problémy s autobusom, pre jeho poruchu prišli neskoro do Dunajskej Stredy aj teraz do Dolného Kubína. „Zase sa nám pokazil autobus. Už som sa na túto tému bavil s vedením klubu po dueli na Žitnom ostrove, no stalo sa to zase. Hráčom to pred zápasmi na pohode nepridáva, masér ich musí pripravovať už v autobuse a nemajú ani poriadnu rozcvičku,“ nechal sa počuť prešovský rodák, ktorý verí, že takéto trampoty sa už opakovať nebudú... 

Zdroj: denník Korzár