Druhé miesto družstva U10 v Košiciach

2016-01-26 12:00:00

Michalovskí prípravkári odohrali vydarený turnaj, zo šiestich zápasov vyhrali až päť, prehrali iba s Akadémiou Juventus.

Michalovské družstvo U10 (ročník narodenia 2006) odohralo v sobotu 23. januára ďalšie z plejády zimných halových turnajov. Tentoraz sa malí Zemplínčania predstavili v metropole východu, keď v Košiciach absolvovali turnaj Galaktik Deva Cup, na ktorom štartovalo sedem tímov. Zverenci trénera Tomáša Kozára tak odohrali dokopy šesť duelov s kvalitnými protivníkmi, s ktorými dosiahli až päť víťazstiev. Porazili všetky košické celky (Benecol, Lokomotívu, VSS) aj Rožňavu a prešovský Tatran. Za kratší koniec ťahali iba v súboji s Akadémiou Juventus, takže obsadili konečnú druhú priečku. Na turnaj zavítal aj kormidelník národného seniorského výberu Ján Kozák, ktorý sa s nádejnými futbalistami na koniec turnaja ochotne vyfotil. Michalovčan Lukáš Pado sa stal najužitočnejším hráčom turnaja.

Tréner MFK Zemplín Tomáš Kozár na margo účinkovania jeho tímu na turnaji poznamenal: "Odohrali sme veľmi vydarený turnaj, vo všetkých zápasoch sme boli jasne lepší ako súper. V poslednom súboji o víťazstvo na turnaji s Akadémiou Juventus sme nešťastne prehrali, hoci sme počas celého duelu mali veľkú prevahu. Chlapci boli po tomto zápase veľmi sklamaní, s účinkovaním na turnaji som však spokojný."

Výsledky MFK Zemplín:

MI - FA Benecol Košice 4:1 (góly MI Dzurjo 2, Eštok, Pado), MI - MFK Rožňava 5:1 (Pado 3, Baran, Baťalík), MI - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (Baťalík, Dzurjo), MI - FC Lokomotíva Košice 5:1 (Pado 2, Kornuc, Dzurjo, Baťalík z PK), MI - FC VSS Košice 2:1 (Pado, Moravčík), MI - Akadémia Juventus Košice 1:2 (Pado)

Súpiska MFK Zemplín:

Simon Vinc, Lukáš Dorčák - Tomáš Eštok, Adam Kornuc, Lukáš Dzurjo, Alex Baran, Samuel Guba, Dávid Beňák, Lukáš Pado, Balász Moravčík, Samuel Zvalčák, Filip Ivan, Branislav Kaššaj, Vladimír Baťalík, Max Borynsky