Starší dorast remizoval, mladší vysoko vyhral

2012-09-08 12:00:00

V súboji so Zlatými Moravcami starší dosiahli remízu 1:1, mladší zvíťazili vysoko 6:0.

V zápase 7. kola I. futbalovej ligy remizovali starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce na svojom trávniku s nováčikom zo Zlatých Moraviec 1:1. Zápas nedohrali dvaja hráči, domáci Tomáš Tomko a hosťujúci Martin Petreje.

Starší dorastenci

Od úvodu mali domáci veľkú prevahu a už v 5. minúte sa im podarilo otvoriť skóre, keď sa strelou zo šestnástky presadil Štofík - 1:0. O štyri minúty nato vypálil Leško, ale mimo hosťujúcej brány. V 25. minúte prenikol do pokutového územia Štofík a vystrelil iba tesne vedľa. O desať minút prišli Zlaté Moravce o vylúčeného Petrejeho, ktorý v priebehu niekoľkých minút dostal dve žlté karty a musel predčasne opustiť ihrisko. Hneď nato vyslal dobrú strelu na Tvrdoňa stopér Sochanič, ale brankár ViOnu s námahou vyrazil loptu na roh. V 43. minúte sa hostia prvýkrát dostali k michalovskej bráne a dokázali vyrovnať. Po rohu Kajabu zblízka dotlačil loptu do siete Pacalaj.


Zemplínčania po zmene strán pokračovali v tlaku, ale oslabení hostia kúskovali hru a viac ležali na zemi ako hrali. Diváci tak boli svedkami divadelného predstavenia hráčov ViOnu, ktorí neraz bez pričinenia súpera padli na trávnik ako podťatí... V 57. minúte mohol vrátiť domácim vedenie Sochanič, avšak po rohovom kope hlavičkoval tesne nad. Michalovce naďalej búšili do súpera, no v 73. minúte ich pribrzdilo vylúčenie stopéra Tomka, ktorému slabučký rozhodca Roland Weiss ukázal prísnu druhú žltú kartu. Krátko nato po úniku hosťujúci Pacalaj vystrelil iba do Kiru. Hneď z protiútoku vypálil Kiss iba tesne nad. V 86. minúte "vystrihol" nožničky domáci Koscelník, ale lopta mierila iba do Tvrdoňa. V nadstavenom čase MFK Zemplín po druhýkrát rozvlnil sieť za gólmanom hostí, avšak rozhodca gól neuznal pre údajný faul jedného z michalovských hráčov.

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (1:1)

Góly: 5. J. Štofík - 43. Pacalaj

ČK: 73. T. Tomko - 35. Petreje

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák, Sochanič, T. Tomko, M. Popovič (84. Škultéty) - M. Koscelník, Turik, J. Kiss, Harvila (63. T. Kolesár) - A. Leško, J. Štofík (83. Gronovič)

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Zápas sa hral našej jednoznačnej réžii, mali sme veľkú prevahu, ktorú sme v druhom polčase korunovali piatimi gólmi. Hralo sa na jednu bránu, hostia neboli nebezpeční, my sme okrem poltucta gólov nastrelili ešte päťkrát konštrukciu hosťujúcej brány. Zlaté Moravce sa po treťom góle úplne položili, nebyť nekvalitného terénu v Topoľanoch, mohlo byť naše víťazstvo ešte vyššie. Chlapcom sa chcem poďakovať za predvedený výkon, aj za to, že ani za jednoznačného stavu neprestali hrať."

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 6:0 (1:0)

Góly: 21. Vajs, 42., 61. a 63. Grič (tretí z 11 m), 75. Chimaľ, 78. Chocholáček

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko (63. J. Vaško), Mikovčík, J. Andrejko - L. Tóth (63. Copko), Grič, Havrila, Vajs - Bellás (55. Chimaľ), T. Vožný (18. Chocholáček)

Najbližšie sa Michalovčania predstavia v Košiciach, kde nastúpia proti domácemu MFK. Zápasy sú na programe v sobotu 15. septembra o 11. hodine (starší) a o 13.15 hod. (mladší).