MFK Zemplín má dve nové posily

2012-09-08 12:00:00

Do kádra Michaloviec pribudli Tomáš Sedlák a Španiel Marcos Calero Perez, ktorí už niekoľko dní zarezávajú s tímom.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce sa dnes popoludní predstaví na ihrisku Dolného Kubína, kde o 15.30 hod. odohrá stretnutie 8. kola II. ligy. Na lavičke celku z Oravy už nesedí dvojica trénerov Pavol Bača a Dušan Tittel starší, ktorí po zápase so SFM Senec rezignovali. V uplynulých dňoch sme sme spoznali nového kormidelníka MFK, ktorým sa stal bývalý lodivod MFK Zemplín Ladislav Molnár, naposledy pôsobiaci v Lučenci. V michalovskom drese sa dnes určite nepredstaví francúzsky stredopoliar Kevin Zonzon, ktorý musí nútene pauzovať kvôli štyrom žltým kartám.

Tréner Albert Rusnák privítal počas týždňa v kádri dve nové tváre, Tomáša Sedláka a Marcosa Calera Pereza. Obaja sú už michalovskými hráčmi aj na papieri a prichádzajú na prestup. Obaja dnes odcestovali s mužstvom aj do Dolného Kubína. Ďalšou zmenou v kádri MFK Zemplín je koniec španielskeho útočníka Manuela Jesúsa Grondonu Sanchéza, ktorý sa v tíme vôbec nepresadil a včera sa definitívne rozlúčil so spoluhráčmi. Po mesiaci v mužstve skončil aj ukrajinský stredopoliar Leonid Shytov.

Tomáš Sedlák (narodený 3. februára 1983) je odchovancom klubu FC Tatran Poprad-Veľká a hráva na poste defenzívneho stredopoliara. Okrem materského celku postupne pôsobil vo Svite, Ružomberku, tureckom Gaziantepspore, rakúskom Mattesburgu a naostatok v maďarskom Kaposváre. S ružomberským MFK v roku 2006 získal titul majstra Slovenska a vyhral Slovenský pohár.

Marcos Calero Perez (narodený 9. apríla 1993) je talentovaný futbalista zo Španielska s kolumbijskými koreňmi, ktorý dokáže zahrať na pravej strane zálohy alebo obrany. Prvé futbalové kroky robil v klube Recreativo La Victoria, neskôr pôsobil aj v tímoch La Salle de Inca a Cide. Na Zemplín prichádza z Villarrealu CF, kde v uplynulej sezóne ukončil pôsobenie v dorasteneckom celku, ktorého bol kapitánom. V lete ho skúšal aj bratislavský Slovan, kde zanechal veľmi dobrý dojem. Belasí sa s ním rozlúčili so slovami, že ho budú naďalej sledovať.