Futbal v Michalovciach oslavuje sto rokov

2012-09-06 12:00:00

Zajtra sa vo veľkej sále MsKS uskutoční slávnostný galavečer, ktorý bude moderovať Marcel Merčiak.

Organizovaný futbal v Michalovciach oslavuje v tomto roku 100 rokov. Pri tejto príležitosti sa zajtra vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Michalovciach uskutoční slávnostný galavečer, počas ktorého sa udeje hneď niekoľko dôležitých aktov. Program odštartuje o 18. hodine.

Budú krstiť knihu

Celým večerom bude prítomných sprevádzať známy športový komentátor a moderátor Marcel Merčiak. „Najdôležitejšími bodmi slávnostného galavečera bude krst knižnej publikácie Sto rokov michalovského futbalu a uvedenie významných osobností michalovského futbalu do siene slávy. O kultúrnu vložku sa postarajú spevácke trio La Giola a tanečný súbor Slniečko. Po skončení galavečera, ktorý bude trvať približne dve hodiny, sa všetci pozvaní a ocenení presunú do priestorov mestského úradu, kde bude nasledovať recepcia,“ informoval nás predseda organizačného výboru storočnice michalovského futbalu Martin Nebesník.

Krst knižnej publikácie zachytávajúcej najdôležitejšie udalosti v michalovskom futbale od roku 1912 pripravia viceprezident Slovenského futbalového zväzu Richard Havrilla a čestný prezident MFK Zemplín Alexander Bugala. „Uvedenie osobností do siene slávy budú okrem tejto dvojice realizovať aj primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák a predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský,“ ozrejmil M. Nebesník, od ktorého sme sa dozvedeli, že do siene slávy uvedú 17 osobností. „Pri výbere členov sme postupovali tak, že všetkých kandidátov sme rozdelili do niekoľkých skupín podľa období a z každej sme vybrali dvoch-troch,“ poznamenal.

Vyvrcholenie o mesiac

Na záver galavečera spoznáme aj futbalovú osobnosť storočia, ktorou sa stane jeden zo 17 členov siene slávy. Tá bude slávnostne otvorená v priestoroch futbalového štadióna na budúci mesiac. „Vtedy by sa mal uskutočniť tradičný Memoriál Štefana Nadzama, ktorý by mal byť vyvrcholením osláv storočnice futbalu,“ uzavrel M. Nebesník. Knižná publikácia Sto rokov michalovského futbalu bude aj vo voľnom predaji a vytlačených bolo približne 1 000 kusov.

Zdroj: denník Korzár