Starší dorastenci s prvým víťazstvom

2012-09-04 12:00:00

Na domácom ihrisku zdolali rozdielom triedy súpera z Bardejova, mladší dorastenci dosiahli bezgólovú remízu.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zaknihovali v dohrávanom stretnutí 5. kola prvé víťazstvo v novej sezóne, keď na hlavnom ihrisku zdolali východniarskeho rivala 3:0. Mladším dorastencom sa darilo menej, s Bardejovčanmi iba remizovali 0:0.

Starší dorastenci

Stretnutie sa začalo s hodinovým oneskorením kvôli neskorému príchodu futbalistov zo Šariša. Aktívnejšie doň vstúpili Michalovčania, ktorí sa už v 14. minúte ujali vedenia, keď sa nevydarený strelecký pokus Šimka odrazil k úplne voľnému Štofíkovi a ten popri brankárovi Gmitterovi otvoril skóre duelu na 1:0. V 27. minúte vypálil spoza pokutového územia Leško vedľa. V 39. minúte po Štofíkovom mäkkom centri Harvila hlavou namieril iba do brvna. V nadstavenom čase ešte spoza šestnástky vypálil parádne Turik, ale hosťujúci gólman ukázal svoje kvality.


Aj úvod druhého polčasu vyšiel lepšie hostiteľom, náskok MFK Zemplín zvýšil v 58. minúte Koscelník - 2:0. Ten istý hráč sa po druhýkrát presadil aj v 75. minúte, keď hlavou zvýšil už na 3:0. Domáci náskok mohol zvýšiť Leško, ale z pravej strany vystrelil nepresne. Posledné slovo zápasu patrilo Kolesárovi, ktorý z uhla tvrdo vypálil iba do brankára.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 3:0 (1:0)

Góly: 14. J. Štofík, 58. a 75. M. Koscelník

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič (77. D. Horňák), Sochanič, J. Šimko, Šimčák (28. Škultéty) - M. Koscelník, Harvila, Turik, J. Kiss - A. Leško, J. Štofík (55. T. Kolesár)

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Bol to iba priemerný zápas, v ktorom sme mali viac z hry, ale nedokázali sme premeniť šance. Dve veľké mal Martin Kolesár, ale nebol úspešný. Ak by sme aspoň jednu príležitosť premenili, vyhrali by sme. Chlapcom snahu uprieť nemožno, bojovali, ale gól nedali."

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 0:0

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár (72. Chimaľ), M. Janočko, Mikovčík, Halagan (68. Copko) - Vajs, M. Ferko, Havrila, J. Andrejko (47. Grič) - L. Tóth, T. Vožný (52. Bellás)

Počas najbližšieho víkendu sa michalovské výbery opäť predstavia na domácom trávniku, v sobotu 8. septembra privítajú nováčika zo Zlatých Moraviec. Starší nastúpia o 11. hodine, mladší o 13.15 hod.