V zemplínskom derby gól nepadol

2012-09-03 12:00:00

Sninský brankár Peter Diňa neinkasoval už 548 minút, čisté konto si udržal aj proti rezerve MFK Zemplín.

Včera predpoludním bolo na ihrisku v Topoľanoch na programe zemplínske derby. Stretli sa v ňom B-mužstvo MFK Zemplín Michalovce a celok z čela tabuľky MFK Snina. Očakávalo sa kvalitné meranie síl, ale opak bol pravdou. V slabom dueli nepadol ani jeden gól, a tak sa zrodila zaslúžená remíza.

Bilancia ho teší

Sninčania pricestovali k súperovi ako vedúci tím tabuľky, ktorý neokúsil horkosť prehry. Kvalitu potvrdil aj v Topoľanoch, kde získal ďalší cenný bod. „Zápas sa odohrával prevažne v strede ihriska. Zopár šancí sme mali, zopár aj domáci. Tak ako sme mohli vyhrať, mohli sme zaknihovať aj porážku. Sme vďační za bod, remíza je spravodlivá,“ tvrdil po súboji brankár MFK Snina Peter Diňa, ktorý ťahá peknú sériu bez inkasovaného gólu. Naposledy lovil loptu zo siete ešte v úvodnom súťažnom ročníku vo Svite a odvtedy si drží čistý štít. Spolu zatiaľ 548 minút. „Táto bilancia ma teší. Nie je to však iba moja zásluha, je to o celom mužstve. Máme skvelú defenzívu a to je základ všetkého. Zatiaľ sme bez prehry, ideme od zápasu k zápasu,“ doplnil Peter Diňa.

Hrali proti dvom súperom

B-mužstvo Michaloviec nastúpilo už na svoj tretí domáci duel v priebehu troch týždňov. Tentoraz dosiahlo bezgólový výsledok (druhý v rade, keďže v stredu v dohrávke remizovalo v Giraltovciach) a svoju sériu bez prehry natiahlo na štyri zápasy. „Súboj sa hral na ťažkom teréne a nedalo sa na ňom veľmi kombinovať. Proti nás stáli dvaja súperi – ihrisko a mužstvo Sniny. Gól sa nám streliť nepodarilo, keďže sme si ani vyloženú šancu nevypracovali, iba v úvode Leonid Shytov, ktorého vychytal brankár. Ak by sme dali gól, Snina by otvorila hru a možno by padlo viac gólov. Bolo to o jednej chybe, o jednom góle,“ skonštatoval 26-ročný michalovský stopér Jaroslav Dargaj.

Zdroj: denník Korzár