MFK Zemplín má nového kondičného trénera

2012-08-29 12:00:00

Stal sa ním Rastislav Švický, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil aj pri hádzanárskom tíme HC winLand Michalovce.

Druholigový MFK Zemplín Michalovce má novú posilu v realizačnom tíme. Pribudol doň Rastislav Švický, ktorý bude pôsobiť vo funkcii kondičného trénera. V Michalovciach zarezáva už približne dva týždne. Ako sa vlastne zrodil jeho príchod do metropoly Zemplína? "Dlhodobo spolupracujem s trénerom Albertom Rusnákom. Ešte keď pôsobil v Košiciach pri mládeži, tak sme konzultovali prípravy. S ponukou prísť do Michaloviec ma oslovil už skôr, ale nemohlo sa to zrealizovať, pretože som bol viazaný zmluvou v MFK Košice. Okrem toho sa poznám aj s Marekom Zahorčákom, koordinátorom mládeže MFK Zemplín, ktorý mi približne pred rokom priniesol troch rekonvalescentov, medzi ktorými bol napríklad aj Luboš Hruška. Ozval sa mi aj pred troma týždňami a dohodli sme sa," prezradil nám Rastislav Švický, ktorý rád pracuje s mladými hráčmi, takže aj preto nad ponukou druholigistu neváhal ani sekundu. "V mužstve je mladých chlapcov neúrekom a som rád, že tu môžem pracovať. Klub má vysoké ambície a chcem mu pomôcť," uviedol.

R. Švický nebude pôsobiť len pri A-mužstve MFK Zemplín. "V blízkej dobe vytvoríme skupinu asi desiatich mladých hráčov, aj z druholigového tímu, ktorým sa budem venovať v kondičnej príprave. Budem zlepšovať ich silové, rýchlostné či vytrvalostné parametre a odstraňovať ich zlé návyky. V ´áčku´ budem pomáhať trénerom pri tvorbe tréninového mikrocyklu," ozrejmil slovenský majster v desaťboji a držiteľ slovenského rekordu v sedemboji. Pre michalovských fanúšikov meno Rastislava Švického určite nie je neznámym pojmom. Tento 38-ročný odborník totiž v predchádzajúcej sezóne robil kondičného trénera aj v hádzanároskom klube HC winLand Michalovce, ktorý bol v tom čase nováčikom slovenskej mužskej extraligy. "V klube som skončil preto, že z neho odišiel tréner Pavol Jano. Nahradili ho iní, ktorí si vytvorili nový realizačný tím," skonštatoval.

VIZITKA RASTISLAVA ŠVICKÉHO

Dátum narodenia: 27. marca 1974

Kariéra: reprezentant Slovenska v atletike (10-boj), slovenský rekord v 7-boji, majster Slovenska v 10-boji, kondičný tréner v MFK Košice, kondičný tréner reprezentácie Slovenska v basketbale U 19 – ženy, kondičný tréner reprezentácie Slovenska v hádzanej U 21 - muži, kondičný tréner v Nyíregyházi a Gyöngyösi (hádzaná - muži), asistent na Ústave telesnej výchovy a športu na UPJŠ v Košiciach

FUTBAL- MFK Košice

BASKETBAL - Slovensko (Viktória Košice )

BASKETBAL - Reprezentácia Slovenska U-19 – ženy

HÁDZANA - Maďarsko (Nyíregyháza, Gyöngyös)

HÁDZANA - Slovensko ( N. Zámky, 1. MHK Košice, Reprezentácia Slovenska U-21- muži)

Hokej: Nagy Ladislav, Valentín Alexander

Futbal: Vaščák Blažej, Karaš Kamil, Janič Lukáš

Hádzana: Štochl Richard, Baláž Maroš, ...

Tenis: Blaško Martin, Balogová Martina, Ostrožliková Michaela, Ilavská Terézia, ...