Michalovčania v súboji o prvé miesto neuspeli

2012-08-25 12:00:00

V Dunajskej Strede sa ujali vedenia gólom striedajúceho Martina Regáliho, domáci však v priebehu troch minút skóre otočili.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v šlágri 6. kola II. ligy na ihrisku Dunajskej Stredy tesne 1:2 a prišli tak o vedúce postavenie v tabuľke.

Zápas sa niesol v znamení domácej prevahy, v prvom polčase si však hostia dobre postavili žrde. V druhom dejstve trochu tempo upadlo a hralo sa podľa domácich nôt, preto bolo prekvapením, keď hosťujúci Regáli prekonal Poláčeka. Domáci sa však nevzdali a v priebehu troch minút otočili skóre.

FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:0)

Góly: 81. Velický, 84. Nulíček - 77. M. Regáli

ŽK: 38. J. Čarnota (Michalovce)

Rozhodoval: Smolák - 1 687 divákov

FK DAC 1904: Poláček - Banovič, Huber, J. Marcin, Hozda - Fieber (42. Zs. Németh, 74. Ndjandja), Boya, S. Velický, B. Obžera - Fodrek, Nulíček (88. Lénárth)

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - J. Čarnota, Krmpotič, Korijkov, M. Vanák - Kovaľ, Zonzon - P. Jurčo, Gamkrelidze (64. Immorlano), Garel (60. M. Regáli) - M. Hamuľak (47. Shytov)

Tréner Albert Rusnák: "Do zápasu sme išli s úmyslom získať aspoň bod, hoci sme chceli aj tri. Podriadili sme tomu aj taktiku, viac sme sa zamerali na defenzívu a na rýchle brejky, čo sa nám zo začiatku aj darilo. Stálo pri nás aj šťastie, pretože súper v prvom polčase nastrelil brvno a tyč. Mrzí ma, že v 30. minúte nebol uznaný regulárny gól Hamuľakovi pre údajný ofsajd Jurča. Mali sme asi štyri brejky, škoda, že sme z nich neskórovali. V druhom polčase sme chceli hru ešte viac oživiť, pretože sme vedeli, že Dunajská Streda má kondičné resty. Mali sme nebezpečné kontry a po jednej z nich po akcii s Jurčom peknou strelou skóroval Regáli. V duchu sme si mysleli, že zápas dovedieme do víťazného konca, lebo v defenzíve sme hrali pozorne. Potom však v našich zadných radoch prišlo k nejakému uspokojeniu či strate koncentrácie a rýchlo sme inkasovali dva góly. Neviem si to vysvetliť, musíme si to v kabíne rozobrať."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 1. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (7. kolo)

Sobota 8. septembra o 15.30 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (8. kolo)

Sobota 15. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - SFM Senec (9. kolo)