Michalovčania na úvod nestačili na Villarreal

2012-08-14 12:00:00

Domáci futbalisti sa síce ujali vedenia gólom Adriána Leška, ale nakoniec Španielom podľahli 1:2.

V úvodnom zápase 3. ročníka Michalovce cupu sa z víťazstva tešili dorastenci Villarrealu, ktorí porazili domáci celok MFK Zemplín tesne 2:1 (2:1).

Domáci už v úvode zahrávali rohový kop a po závare zamestnali obranu súpera, ktorej sa loptu podarilo upratať do bezpečia. V 17. minúte vybojoval Šimčák na hranici šestnástky loptu, prihral pred bránu a Koscelníkovu strelu z päťky nohami zlikvidoval brankár Julian. O niekoľko sekúnd už aktivita Michalovčanov slávila úspech, Leško po peknej samostatnej akcii prekonal hosťujúceho gólmana a bolo 1:0. V 21. minúte strelec úvodného gólu zápasu aj celého turnaja vypálil spoza obrancu, ale brankár bol pozorný. O sedem minút nato už bolo vyrovnané, stredom domácej obrany sa predral Pibe a strelou presne k žrdi prekonal Kiru - 1:1. V 34. minúte mohol Turik poslať svoj tím opäť do vedenia, ale jeho dobrú strelu zneškodnil Julian. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo aj v tomto súboji, z následného útoku vsietil druhý gól Villarrealu po prihrávke Peňu útočník Raul.


Štyri minúty po prestávke vystrelil Pibe z veľkej diaľky nad bránu. O sedem minút z dobrej pozície vypálil aj Defez, ale striedajúci brankár Babiák bol na mieste. Vzápätí podnikli domáci rýchlu kontru, Kolesár uvoľnil Leška, ktorý mu loptu vrátil a jeho strelu gólman Španielov na dvakrát kryl. Po hodine hry vypálil do brankára aj Turik. V 67. minúte po Kolesárovej akcii zamestnal Juliana aj Koscelník, ale tiež nebol úspešný. Krátko nato mohol poistiť výhru svojho celku Pibe, avšak Babiák michalovský celok podržal. V kvalitnom stretnutí sa tak zrodilo najtesnejšie víťazstvo favorizovaného španielskeho družstva.

MFK Zemplín Michalovce - Villarreal CF 1:2 (1:2), na strely zo značky PK 1:2

Góly: 17. A. Leško - 28. Pibe, 35. Raul

ŽK: 20. Jose, 68. Wasa, 77. Cassano (všetci Villarreal)

Rozhodoval: Anguš - 1 350 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira (41. Babiák) - M. Popovič, J. Šimko, Sochanič, Šimčák (60. Škultéty) - M. Koscelník, J. Kiss (41. Grič), Turik, Lechman (48. Harvila) - A. Leško, J. Štofík (53. T. Kolesár)

CF: Julian - Miguelón, Juan, Borja Quiralt, Peňa - Pedrito (56. Wasa), Jose (56. Cassano), Marc, Defez (56. Pino) - Pibe, Raul (65. Madger)

Ďalší program turnaja:

Streda o 17.00 hod.: Villarreal - Legia Varšava, o 19.30 hod.: Michalovce - Juventus

Štvrtok o 11.00 hod.: Juventus - Legia Varšava, o 17.00 hod.: Michalovce - Legia Varšava, o 19.30 hod.: Juventus - Villarreal