Návrat Leonida Shytova po vyše dvoch rokoch

2012-08-10 12:00:00

Ukrajinský futbalista si v Lučenci opäť obliekol dres MFK Zemplín, na poste defenzívneho záložníka odohral celý zápas.

V utorňajšom pohárovom stretnutí na ihrisku FK LAFC Lučenec si opäť na seba obliekol žlto-modrý michalovský dres Leonid Shytov, ukrajinský stredopoliar, ktorý sa do MFK Zemplín vrátil po vyše dvojročnej pauze strávenej v Spišskej Novej Vsi a ukrajinskom Tytane Armyansk. Tréner mužstva Albert Rusnák ho zaradil na post defenzívneho stredopoliara, na ktorom sa cíti ako ryba vo vode, a odohral celých 90 minút. "Nastúpili sme s veľmi mladým mužstvom, v zostave sme mali samých mladučkých chlapcov. V prvom polčase sme si vytvorili niekoľko gólových šancí, ktoré sme však nedokázali premeniť. Domácim pomohol aj rozhodca. o zmene strán sme už nemali žiadnu príležitosť, ani Lučenec, tak nasledoval penaltový rozstrel. Ten nám nevyšiel, pretože sme nedali dve penalty, kým domáci premenili všetky," vrátil sa k nešťastnému stretnutiu 1. kola Slovnaft Cupu 30-ročný rodák zo Záporožia. Práve on nepremenil jednu jedenástku michalovského celku. "Mali sme v Lučenci vyhrať, pretože oni hrali obyčajný futbal, kým my sme sa snažili kombinovať," doplnil. Už zajtra si môže Leonid Shytov odbiť premiéru aj v ligovom zápase, keďže Michalovce čaká súboj 4. kola II. ligy na pôde staronového účastníka tejto súťaže FK Slovan Duslo Šaľa. Lídra druhej ligy tak čaká náročná prekážka. "Šaľa má silné mužstvo. Dokázala vyhrať tretiu najvyššiu súťaž, čo len potvrdzuje ich kvalitu. Musíme vyhrať, ideme po tri body," odhodlane hovoril L. Shytov, ktorý po návrate do metropoly Zemplína poznal z bývalého mužstva iba dvojicu Georgii Gamkrelidze a Marek Mihok.

Posledný duel Leonida Shytova:

Prípravný zápas 26. júna 2010: MFK Zemplín Michalovce – FK Spišská Nová Ves 5:1 (3:0)

Góly: Hreško 2, Yevlanov, J. Vajda, O. Špilár – Kiššák

MFK ZEMPLÍN: P. Pillár – Uhľár (46. Blahuta), J. Vajda, Sninský, Smrek (57. D. Pyrka) – Shytov (46. Hreško), Jakubčo (46. Paulovčák) – Kunca (46. Ruskovský), Yevlanov (46. Mihok), E. Seman (46. Koristek) – O. Špilár (46. Ljubarskij)

Prvý duel od návratu:

1. kolo Slovnaft Cupu 7. augusta 2012: 

FK LAFC Lučenec - MFK Zemplín Michalovce 0:0, na strely zo značky PK 4:2

MFK ZEMPLÍN: Bréda - V. Kostovčík, Korijkov, Dargaj, Mihok - Garel, Shytov, Kovaľ (58. Podhorin), A. Leško (73. L. Forgáč) - Grondona (46. Immorlano), M. Regáli