Lučenec vylial Zemplínčanov z pohára

2012-08-09 12:00:00

MFK Zemplín prehral na pokutové kopy, tréner Rusnák dal v zápase príležitosť hráčom z druhého sledu.

Nepríjemné prekvapenie pripravili v utorok svojim fanúšikom futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v zápase 1. kola Slovnaft Cupu nestačili na treťoligový Lučenec. So súperom z Novohradu, ktorý vedie búrlivák Ladislav Molnár, v riadnej hracej dobe remizovali 0:0 a v následnom penaltovom rozstrele prehrali 2:4. Líder druhej ligy tak ukončil svoju pohárovú púť už v prvom kole...

S druhou garnitúrou

Až desiatich hráčov, ktorí nastúpili v základnej zostave v ligovom stretnutí proti Liptovskému Mikulášu, nechal v pohári tréner Albert Rusnák oddychovať a príležitosť dal hráčom zo širšieho kádra, dokonca aj zo štvrtoligovej rezervy. „Chlapci ukázali, že futbal hrať vedia a že sú prísľubom do budúcnosti. Stále iba zbierajú skúsenosti a napriek tomu, že prehrali na pokutové kopy, nesklamali. Domáci hrali obyčajný futbal s nakopávanými loptami, my sme sa snažili hrať futbal a boli sme lepším tímom. Škoda, že gólové šance nevyužili Regáli či Garel. Prekvapila ma defenzívna činnosť mužstva, ktorá pracovala na veľmi dobrej úrovni,“ povedal krátko po stretnutí A. Rusnák.

Vypadnutie ich mrzí

Napriek tomu, že mladí Michalovčania podali dobrý výkon, z hlasu lodivoda MFK Zemplín bolo cítiť veľké sklamanie z pohárového neúspechu. „Mrzí nás predovšetkým to, že sme sklamali našich fanúšikov, ktorí čakali náš postup do ďalšieho kola. Nesplnili sme jednoznačný cieľ, chceli sme do Michaloviec pritiahnuť nejakého atraktívneho súpera z Corgoň ligy a to sa nám nepodarilo,“ tvrdil 38-ročný kormidelník, ktorý voči svojim zverencom neplánuje vyvodiť žiadne dôsledky. „Nemám ani prečo, lebo chlapci predviedli dobrý výkon. Ak bude vedenie klubu chcieť, tak potrestá nás trénerov, my sme totiž zodpovední za výsledky,“ uviedol A. Rusnák.

Premiéra Shytova

V zápase proti FK LAFC si v michalovskom tíme odbil premiéru ukrajinský záložník Leonid Shytov, ktorý si žlto-modrý dres obliekol po dvojročnej pauze. „Nastúpil na poste defenzívneho stredopoliara a odohral svoj štandard. Milo ma svojim výkonom prekvapil Viktor Kostovčík z rezervného celku, ktorý odohral dobrý zápas,“ prezradil A. Rusnák, ktorý prvýkrát v sezóne dal príležitosť aj uzdravenej dvojici stopérov Ľubomírovi Korijkovovi a Oliverovi Podhorinovi. „Ľubo odohral celý duel, vyžarovalo z neho obrovské sebavedomie aj istota. Oliver nastúpil až v druhom polčase a tiež nesklamal,“ uzavrel prešovský rodák, ktorého tím čaká už v sobotu ligový súboj na pôde nováčika zo Šale.

Zdroj: denník Korzár