Na Zemplín zavíta slávny Juventus Turín

2012-08-03 12:00:00

Na 3. ročníku Michalovce cupu sa okrem talianskeho veľkoklubu predstavia aj Villarreal, Legia Varšava a domáci MFK Zemplín.

O necelé dva týždne bude futbalový štadión v Michalovciach dejiskom 3. ročníka dorasteneckého turnaja pod názvom Michalovce cup, ktorý bude mať tohto roku mimoriadne kvalitné zastúpenie. Okrem domáceho MFK Zemplín sa totiž diváci môžu tešiť na taliansky Juventus Turín, španielsky Villarreal CF a poľskú Legiu Varšava! Turnaj sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Michalovce Viliama Zahorčáka.

Využili kontakty

Keďže organizovaný futbal v metropole Zemplína oslavuje tohto roku storočnicu, snažilo sa vedenie MFK Zemplín na turnaj pritiahnuť špičkové tímy. A môžeme skonštatovať, že sa mu to podarilo. Družstvá Juventusu, Villarrealu či Legie sú zárukou vysokej futbalovej kvality, ktorú si michalovskí fanúšikovia určite nenechajú ujsť. „V prípade Talianov a Španielov sme využili naše kontakty s tamojšími klubmi, Poliaci sa turnaja zúčastnili aj na vlaňajšom druhom ročníku. Sme radi, že sa nám podarilo do Michaloviec dotiahnuť takéto špičkové tímy,“ prezradil nám koordinátor mládeže v MFK Zemplín Marek Zahorčák.

Prvýkrát v lete

Michalovčania oslovili aj iné špičkové kluby, podľa našich informácií bola v hre aj účasť anglického Manchestru City. „Môžem potvrdiť, že sme boli v kontakte aj s inými veľkoklubmi, ale tie už mali termíny obsadené, takže z ich účasti zišlo,“ uviedol M. Zahorčák. Kým uplynulé ročníky Michalovce cupu sa konali v zimných mesiacoch, tento tretí sa uskutoční premiérovo v lete. „Pre diváka je lepšie, keď sa hrá v letných mesiacoch, kedy je teplo. Určite si veľmi dobre pamätáte, aká ukrutná zima panovala počas posledného turnaja,“ doplnil koordinátor mládeže.

Príde aj Hromada

Turnaj dorasteneckých celkov bude trvať tri dni, od utorka 14. do štvrtka 16. augusta. Jednotlivé stretnutia budú hrať úvodný výkop o 17.00 a o 19.30 hod. „Hrať sa bude systémom každý s každým, takže, spolu uvidia diváci šesť zápasov. Všetky sa uskutočnia na hlavnom ihrisku štadióna MFK Zemplín,“ uviedol M. Zahorčák. V drese slávneho Juventusu Turín by sa mal v Michalovciach predstaviť aj stredopoliar Jakub Hromada, ktorý len prednedávnom odtiaľ do Talianska prestúpil. „S Turínčanmi by mal pricestovať aj Jakub, takže preňho to bude návrat na jemu dôverne známy trávnik,“ dodal koordinátor mládeže.

ROZPIS TURNAJA

Utorok 14. augusta: Michalovce – Villarreal (19.30).

Streda 15. augusta: Villarreal – Legia (17.00), Michalovce – Juventus (19.30).

Štvrtok 16. augusta: Juventus – Legia (11.00), Michalovce – Legia (17.00), Juventus – Villarreal (19.30).

 

Zdroj: denník Korzár