Vracia sa Shytov, Jakubčo do Humenného

2012-07-27 12:00:00

Káder opúšťa aj ďalší stropkovský rodák Oliver Špilár, ktorý odchádza do Prešova. Španieli aj Jurčo už vybavení.

V uplynulých dňoch sa v kádri druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce udialo hneď niekoľko zmien. Opustili ho dvaja rodáci zo Stropkova, Oliver Špilár a Peter Jakubčo, ktorí v metropole Zemplína pôsobili od leta 2010. Prvý menovaný momentálne zarezáva v prešovskom Tatrane, kde by mal hrávať za tamojší treťoligový juniorský tím. Kluby v týchto dňoch rokujú o tom, či michalovský útočník poputuje do Šariša na prestup alebo iba na hosťovanie. Defenzívny stredopoliar P. Jakubčo, ktorý v jarnej časti uplynulej sezóny nastupoval aj na poste ľavého obrancu, posilnil nováčika tretej ligy Východ 1. HFC Humenné, kam odišiel na polročné hosťovanie. Zaujímavé je, že na rovnako dlhé obdobie odchádza do Slavoja Trebišov hosťovať aj obranca Róbert Mižík, ktorý je tiež stále kmeňovým hráčom MFK Zemplín.

Kormidelník mužstva Albert Rusnák mal na včerajšom tréningu aj jednu novú, resp. staronovú tvár, ukrajinského legionára Leonida Shytova, ktorý sa na Zemplín vracia po dvojročnej pauze. Podľa slov predsedu predstavenstva michalovského klubu Igora Šoltinského tento 30-ročný stredný záložník či stopér zostáva v Michalovciach, teda nejde o žiadnu skúšku či testovanie. L. Shytov, rodák zo Záporožia, začínal s futbalom v tamojšom Metalurgu a v MFK Zemplín sa prvýkrát objavil v lete 2005. Dres michalovského tímu obliekal až do konca roka 2007, nasledujúcu jarnú časť sezóny strávil v ďalekom Bejrúte, odkiaľ sa však hneď po pol roku vrátil späť k Laborcu. Zotrval pri ňom ďalšie dva ročníky a v lete 2010 po príchode trénera Vlastimila Petrželu sa pre neho miesto v kádri už nenašlo. Sezónu 2010/11 strávil na hosťovaní v Spišskej Novej Vsi a uplynulú v tíme účastníka druhej najvyššej ukrajinskej súťaže FC Tytan Armyansk, kde hrával spoločne s ďalším Exmichalovčanom Artemom Yevlanovom.

Michalovčania sa už zajtra o 17.30 hod. predstavia na ihrisku TJ Baník Ružiná, kde odohrajú duel 2. kola II. ligy proti nováčikovi súťaže. Michalovskí tréneri už budú mať k dispozícii aj kvarteto hráčov, ktorí nemohli pre nedotiahnuté prestupy nastúpiť proti Dubnici nad Váhom (2:1). Pavlovi Jurčovi aj Španielom Manuelovi Grondonovi, Vernonovi De Marcovi a Francescovi Immorlanovi už nič nebráni nastúpiť zajtra v Ružinej, o ich zaradení do zostavy však rozhodne až lodivod A. Rusnák.