Ruskovský vymenil michalovský dres za zlínsky

2012-07-24 12:00:00

Do dlhých rokoch opustil materský klub a zamieril na východnú Moravu, kde ho bude trénovať Aleš Křeček.

Počas letnej prestávky v kádri MFK Zemplín Michalovce opäť nezostal kameň na kameni a z mužstva odišlo osem futbalistov. Medzi hráčmi, ktorí opustili kabínu druholigového celku, bol aj stredopoliar Pavol Ruskovský, dlhoročná opora tímu od Laborca. Kroky tohto čiperného krídelníka zamierili do Zlína, s ktorým už niekoľko týždňov zarezáva.

Rozišli sa v dobrom

P. Ruskovský síce odštartoval s MFK Zemplín letnú prípravu, avšak už po niekoľkých tréningoch sa pod vedením Alberta Rusnáka prestal pripravovať. „V máji sa mi v Michalovciach skončila zmluva, rokovali sme o podmienkach novej, no nakoniec sme sa nedohodli. Rozišli sme sa v dobrom, šéf klubu pán Šoltinský je seriózny a férový človek,“ ozrejmil dôvody konca v materskom klube 27-ročný futbalista, ktorý sa tak v závere júna začal obzerať po novom pôsobisku.

Křečka presvedčil

Po niekoľkých dňoch sa mu ozval jeden manažér s tým, že kormidelník druholigového českého tímu FC Fastav Zlín Aleš Křeček, známy hlavne z pôsobenia v Ružomberku, hľadá podobný typ hráča, akým je práve P. Ruskovský. „Tréner si následne ešte prehliadol DVD-čka, na ktorých som ja, a pozval ma na skúšku. Hneď po príchode do Zlína sme sa zhovárali a povedal mi, že sa mu hodím jeho systému hry, ale chcel ma ešte vidieť v tréningovom procese aj v zápase,“ prezradil. Po desiatich dňoch náročnej letnej zaberačky prišiel duel proti Trenčínu. „Ten mi vyšiel, prihral som na jediný gól nášho tímu a spoluhráčom som pripravil aj ďalšie šance na skórovanie. Na druhý deň sme s trénerom Křečkom zhrnuli celú moju skúšku, s ktorou vyjadril spokojnosť. Povedal, že som mnou počíta,“ doplnil P. Ruskovský, ktorý s klubom podpísal jeden a polročnú zmluvu platnú do 31. decembra 2013.

Na Michalovce nezanevrie

P. Ruskovský bol v MFK Zemplín dlho služobne najstarší hráč tímu a s výnimkou krátkych polročných zastávok v Humennom a Trebišove obliekal dres materského klubu nepretržite od roku 2003. „Na Michalovce budem mať len tie najlepšie spomienky. Hrával som tam odmalička, zažil som veľa kvalitných trénerov či výstavbu krásneho štadióna. Škoda, že sa nám nepodarilo vybojovať postup do Corgoň ligy. Narodil som sa tu a Zemplín bude pre mňa jednoznačne klub číslo 1, ktorému bude fandiť. Chlapcom budem držať palce,“ poznamenal.

Cíti sa tam výborne

S novými spoluhráčmi zarezáva už vyše dva týždne, absolvoval s nimi aj krátke sústredenie v Piešťanoch. „Zatiaľ sa na Morave cítim výborne, chlapci ma bez problémov prijali medzi seba. Klub má bohatú históriu, hneď po príchode do šatne som mal zimomriavky na tele zo slávnych časov Tescomy,“ hovoril P. Ruskovský, ktorý v nedeľu dopoludnia odohral prípravný duel proti Kroměřížu a krásnou strelou z 25 m do šibenice prispel k výhre svojho celku 7:0. V čom je zlínsky klub podobný tomu michalovskému? „Oba dávajú priestor talentovaným mladým hráčom a navyše aj štadióny sa podobajú. Ten zlínsky je však o niečo väčší a má aj vyhrievaný trávnik. Dokonca klubové farby sú rovnaké – žltá a modrá.“

S trénerom si rozumie

Podľa P. Ruskovského sa v Česku hrá rýchlejší a kontaktnejší futbal vo vyššom tempe ako v našej druhej lige. „Hráči sú po individuálnej stránke veľmi dobre vybavení,“ skonštatoval a zároveň povedal čo to aj o svojom súčasnom trénerovi. „Aleša Křečka som registroval počas pôsobenia v Ružomberku, ale osobne sme sa nepoznali. Avšak zapôsobil na mňa veľmi pozitívnym dojmom. S hráčmi veľa komunikuje, tréningy sú super,“ uzavrel debatu krídelník, o ktorého služby mali ešte záujem ďalší klub z druhej českej ligy aj jeden poľský tím.

Zdroj: denník Korzár