Dvojgólový hrdina Michal Hamuľak

2012-07-23 12:00:00

Humenský rodák vystrieľal MFK Zemplín víťazstvo nad Dubnicou, ktorá pykala za nepremenené šance.

Úvodný majstrovský zápas novej sezóny dopadol pre druholigových futbalistov MFK Zemplín Michalovce šťastne. Zverenci Alberta Rusnáka porazili súpera z Dubnice na domácej pôde tesne 2:1 a nebyť vychýlenej mušky Považanov, nemuseli by sa teraz tešiť z troch bodov.

Premiéra ako hrom

Leví podiel na michalovskom triumfe mal útočník Michal Hamuľak, ktorý zaznamenal oba góly do siete MFK. „Bol to náš premiérový duel v sezóne a môj prvý v drese MFK Zemplín. Dúfam, že sa mi takto bude dariť aj naďalej. Chcem Michalovciam pomôcť,“ povedal na úvod dvojgólový strelec, ktorý stretnutie opísal takto: „Bol to ťažký zápas, lebo bol prvý a veľmi sme ho chceli vyhrať. Mali sme aj dosť šťastia, pretože súper si vypracoval veľa gólových šancí. Našťastie sme ho dokázali doviesť do víťazného konca.“


Dvorný nahrávač Gamkrelidze

Humenský rodák, ktorý prišiel do Michaloviec na polročné hosťovanie z Vranova nad Topľou, rozvlnil súperovu sieť v 24. a 52. minúte a oba presné zásahy dosiahol po prihrávkach Gamkrelidzeho. „Prvý gól som vsietil hlavou po jednoduchom centri na prvú žrď, kam mi tréner Rusnák prízvukuje stále nabiehať. Pred druhým ukázal Georgii veľký prehľad, pekne ma uličkou uvoľnil a ja som nezaváhal,“ uviedol 21-ročný zakončovateľ, ktorý sa v metropole Zemplína cíti výborne a podľa jeho slov ho kolektív prijal veľmi dobre.

Na hetrik nemyslel

Michalovčania konečne prelomili streleckú smolu na vlastnom štadióne, na ktorom nedokázali skórovať v súťažnom zápase od 17. apríla! Ich strelecký pôst trval presne 455 minút a pretrhnúť sa ho podarilo práve Michalovi Hamuľakovi. Veľa nechýbalo a tento mladý útočník mohol vo svojej premiére zaznamenať aj hetrik. „Na ten som už nemyslel, základom bolo, že sme získali tri body a vstúpili do novej sezóny víťazne,“ uzavrel debatu M. Hamuľak.

Zdroj: denník Korzár