Úspešný štart michalovských futbalistov

2012-07-21 12:00:00

V prvom súťažnom zápase porazili doma Dubnicu tesne 2:1, keď oba góly zaznamenal útočník Michal Hamuľak.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali nový ročník II. ligy víťazstvom nad MFK Dubnica nad Váhom, ktorý zdolali 2:1 (1:0).

Úvodný polčas patril Michalovčanom, ktorí sa od začiatku pustili do súpera. V 8. minúte vystrelil Garel spoza obrancu do brankára Maťašovského, o minútu nato Zonzon parádnym volejom iba tesne minul bránu. V 18. minúte zamestnal hosťujúceho gólmana opäť Zonzon, ktorý z priameho kopu z 30 m poriadne vyprášil Maťašovského rukavice. Krátko nato nožničkami namieril Garel iba do gólmana MFK. Hostia prvýkrát ohrozili domáceho Jenča v 22. minúte, keď vystrelil Grabež. O dve minúty sa domácim podarila rýchla kontra, Zonzon prihral Gamkrelidzemu, ktorý pekne odcentroval na Hamuľaka a ten hlavou nezaváhal - 1:0. V 35. minúte mali obrovské šance na zvýšenie náskoku Garel a Kunca, ale výborný Maťašovský ich bravúrne zneškodnil. Potom to ešte v ťažkej pozícii skúšal Čarnota a na druhej strane aj Beňo, ale jeho strelu zblokoval Gamkrelidze.


Prvé slovo druhého polčasu patrilo Zonzonovi, ktorý z veľkej diaľky namieril nad. V 52. minúte sa hráči MFK Zemplín radovali po druhýkrát, Gamkrelidze uvoľnil Hamuľaka a nová michalovská posila prestrelila Maťašovského - 2:0. Presne po hodine hry vsietili hostia kontaktný gól, ktorý zaznamenal Augustíni, ktorý vniesol do domácich radov nervozitu a Dubničania získavali pôdu pod nohami. V 64. minúte striedajúceho Šmahajčíka v nájazde vychytal výborný Jenčo a v 71. minúte ten istý hráč zblízka prehlavičkoval bránu. O dve minúty opečiatkoval hosťujúcu žrď Kunca a v 76. minúte spálil tisícpercentnú šancu kapitán Považanov Augustíni, ktorý z päťky prekopol prázdnu bránu! Domáce víťazstvo mohol poistiť v závere Leško, ale namieril iba do Maťašovského.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 2:1 (1:0)

Góly: 24. a 52. Hamuľak - 60. O. Augustíni

ŽK: 54. Zonzon - 67. Šmahajčík

Rozhodoval: Mastiš - 1680 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - J. Čarnota, Krmpotič, Dargaj, M. Vanák - Garel (77. A. Leško), Zonzon, S. Danko, Gamkrelidze (68. Kovaľ), D. Kunca - Hamuľak

MFK: Maťašovský - Jakúbek, Šupák, Božoň, L. Beňo - Masárik (56. Čiernik), O. Augustíni, Bilovský (83. Števček), Grabež, Mego - J. Vaško (61. Šmahajčík)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. júla o 17.30 hod.: Ružiná - Michalovce (2. kolo)

Sobota 4. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (3. kolo)