Dnes ostrý štart MFK Zemplín

2012-07-21 12:00:00

Kapitán Michaloviec Milan Krmpotič tvrdí, že mužstvo je na súpera z Dubnice pripravené veľmi dobre. Otázny je štart trojice Španielov aj Jurča.

Už dnes odštartujú futbalisti MFK Zemplín Michalovce nový súťažný ročník II. ligy. Ich súperom v premiérovom zápase ročníka 2012/2013 budú hráči MFK Dubnica nad Váhom, ktorých privítajú o 19.30 hod.

Po vyše mesačnej príprave sa Zemplínčania už nemôžu dočkať hvizdu úvodného majstrovského zápasu. Vo štvrtok si zvolili kapitána, ktorý ich povedie do novej sezóny. Stal sa ním chorvátsky stopér Milan Krmpotič, ktorý za mužstvo povedal: „Konečne štartujeme. Atmosféra v tíme je výborná, noví hráči zapadli vhodne a  tvoríme super partiu. V príprave išli naše výkony smerom hore každým zápasom. Myslím si, že na nášho dnešného súpera z Dubnice sme veľmi dobre pripravení.“

Michalovčania sa v minulej sezóne stretli s dubnickým MFK trikrát. S Považanmi majú vzácne vyrovnanú bilanciu – raz zvíťazili, raz remizovali a raz prehrali so skóre 2:2. Doma im v jeseni gól streliť nedokázali, teraz to chcú zmeniť. „Celkovo na jar sa nám na vlastnej pôde nedarilo nielen zvíťaziť, ale ani skórovať. Dostávali sme lacné góly. To musíme zmeniť, určite nebudeme hrať alibistický futbal, ako to bolo predtým. Verím, že sa na nás usmeje aj šťastie a fanúšikom predvedieme kvalitný výkon. Budeme hrať naplno a naším jediným cieľom je získať tri body,“ uviedol 27-ročný obranca.

Mužstvo vedené kormidelníkom Albertom Rusnákom v novej sezóne nemá prehnané ambície, hlavným cieľom je hrať futbal pre divákov, ktorým zaplnia michalovský štadión. „V klube sa nehovorí o postupe, chceme hrať o špicu tabuľky, pretože mužstvo na to jednoznačne máme,“ dodal M. Krmpotič. V dnešnom súboji je otázny štart Jurča a trojice Španielov Immorlana, Sancheza Grondonu a Vernona kvôli nedotiahnutým prestupom. Pre zranenie určite nenastúpi ani Podhorin. Ostatní hráči sú v poriadku a pripravení odštartovať nový ročník víťazne.

Vedenie michalovského klubu sa rozhodlo pred začiatkom novej sezóny upraviť výšku vstupného. Po novom bude cena lístkov jednotná 3 € na kryté aj nekryté tribúny. „K zvýšeniu cien došlo kvôli zvýšeným nákladom na prevádzku štadióna, keďže od jari domáce stretnutia hrávame pod umelým osvetlením,“ informoval nás predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý dodal: „Ak chcete ušetriť, môžete si zakúpiť permanentku v cene 45 €, ktorá je platná aj na zápasy Slovenského pohára.“

Zdroj: denník Korzár