Moldava nad Bodvou odstúpila zo súťaže!

2012-07-19 12:00:00

Súper Michaloviec v druhom kole súťaže sa odhlásil z II. ligy kvôli finančným problémom, nahradí ho Ružiná.

Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž II. liga odštartuje sezónu 2012/13 bez klubu FK Bodva Moldava nad Bodovou. Deviaty tím uplynulého ročníka, ktorý sa odhlásil z finančných dôvodov, nahradí TJ Baník Ružiná. "Môžem potvrdiť, že sme sa z II. ligy naozaj odhlásili," uviedol vo štvrtok pre TASR manažér východoslovenského klubu Imrich Lukács. "Dôvodom sú finančné záväzky voči zväzu, ktoré sme jednoducho nedokázali splniť. Od Únie ligových klubov (ÚLK) sme dostali ultimátum do stredy. Hoci sme hľadali pomoc u viacerých vplyvných ľudí aj u mesta, pomocnú ruku sme nedostali a tak nám nezostalo nič iné, len sa odhlásiť." Vedenie Moldavy svoje rozhodnutie o odstúpení z II. ligy adresovalo ÚLK a jej riaditeľ pre II. ligu Dušan Keketi TASR informoval, že namiesto nej bude v súťaži štartovať TJ Baník Ružiná, ako neúspešný tím z kvalifikácie a s jej zaradením súhlasila aj ŠTK SFZ.
Keketi tiež informoval, že vzhľadom "k malému časovému priestoru pre vybavenie všetkých potrebných administratívnych náležitostí s tým spojených, rozhodla ÚLK, ako riadiaci orgán dvoch najvyšších futbalových súťaží, o preložení majstrovského stretnutia 1. kola II. ligy MŠK Rimavská Sobota TJ Baník Ružiná, ktoré sa malo uskutočniť v sobotu 21. júla 2012 o 17.30 v Rimavskej Sobote, na zatiaľ bližšie neurčený termín." Ružinú v III. lige nahradí FK Slavoj Trebišov, ktorý v súťažnom ročníku 2011/12 skončil v III. lige skupine Východ na 14. mieste.

„Predstavenstvo klubu FK BODVA Moldava nad Bodvou a.s. s poľutovaním a veľkou ľútosťou oznamuje ÚLK a SFZ, že z dôvodu krátkosti časového termínu na uzavretie dohody s novým strategickým partnerom, z čoho pramení nemožnosť uspokojenia všetkých záväzkov, ktoré ako podmienku pre účasť v II. lige stanovili ÚLK a SFZ pre klub FK Bodva, odhlasuje „A“ mužstvo z II. ligy. Napriek maximálnemu úsiliu zo strany vedenia FK BODVA Moldava nad Bodvou boli umelo zo strany SFZ (trénersko-metodická komisia) dávané podmienky, ktoré so súpiskou nemali nič spoločné. Napriek osobnému prísľubu primátora Moldavy nad Bodvou pána Ing. Istvána Zachariáša bývalému vedeniu a usvedčení o maximálnej podpore futbalu ako takého mesto neprejavilo žiadny záujem ani o podporu mládežníckeho futbalu v meste Moldava nad Bodvou, ako je to všade na Slovensku bežné a ako to aj zo zákona vyplýva (podpora kultúry a športu),“ uvádza sa v liste adresovanom ÚLK podpísanom prezidentom FK BODVA Michalom Riganom

Zdroj: TASR + SITA