Michalovčania v generálke víťazne

2012-07-14 12:00:00

MFK Zemplín porazil košickú Lokomotívu 2:1, avšak zápas bol predčasne ukončený v 72. minúte kvôli prietrži mračien.

Pre druholigových futbalistov MFK Zemplín Michalovce dopadla dnešná generálka úspešne. Na vlastnom trávniku totiž zdolali účastníka tretej ligy skupiny Východ Lokomotívu Košice 2:1, keď o góly v sieti súpera sa postarali Ján Čarnota a Pavol Jurčo.

Zverenci trénera Alberta Rusnáka sa pustili do súpera s chuťou a od úvodných minút si vypracovali prevahu. V 11. minúte mohol otvoriť skóre duelu Jurčo, ale šancu mu zmaril včasným vybehnutím gólman Giertl, neujala sa ani Dankova dorážka. Hneď o minútu odcentroval s pravej strany Čarnota a stopér hostí Rendko si takmer vsietil vlastný gól. V 17. minúte vypálil Danko nad. O dve minúty sa už MFK Zemplín dočkal, Immorlano zahral roh rovno na hlavu Čarnotu, ktorý presne trafil - 1:0. Domáci pridali o ďalšie dve minúty aj druhý presný zásah, Dankov výborne kopnutý priamy kop usmernil do siete Jurčo - 2:0. Na rozdiel troch gólov mohol zvýšiť Garel, ale zblízka v ťažkej pozícii poslal loptu na vrchnú sieť. V 37. minúte sa osmelili aj hostia, avšak Tkáčova strela mierila vedľa.


Druhý polčas odštartovala šanca Jurča, ktorého vychytal Giertl. V 53. minúte Lokomotíva prvýkrát ohrozila brankára Jenča, ktorý zneškodnil tvrdú strelu striedajúceho Vargu. O tri minúty Francúz Garel po technickej parádičke namieril iba do gólmana hostí. Presne po hodine hry sa Košičania dočkali, z hranice šestnástky krásne trafil Tkáč a znížil na 2:1. V 68. minúte odcentroval Hamuľák na Kovaľa, ale jeho hlavičku končekmi prstov vytesnil Giertl na roh. Vzápätí sa Michalovcami prehnala silná búrka, ktorá znemožnila obom aktérom duelu pokračovať v hre, a tak rozhodca Kolesár predčasne ukončil zápas.

MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 2:1 (2:0), nedohrané od 72. minúty kvôli prietrži mračien

Góly: 19. J. Čarnota, 21. P. Jurčo - 60. D. Tkáč

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - J. Čarnota, Krmpotič, Vernon, M. Vanák - Zonzon (56. Kovaľ) - P. Jurčo (56. D. Kunca), Immorlano, S. Danko, Garel - Hamuľák

FC LOKOMOTÍVA: J. Giertl - P. Gere, Rendko, Keresteš, M. Gere (46. Ondira) - P. Horňák, Biľ (46. P. Varga), Kavka, Szölös - R. Jurko (46. M. Kráľ), D. Tkáč

Michalovčania už o týždeň štartujú nový súťažný ročník II. ligy a v prvom kole privítajú na svojom štadióne MFK Dubnica (v sobotu 21. júla o 19.30 hod.).