Medzi druholigovými šestnástkami II.

2012-07-13 12:00:00

Denník Šport priniesol informácie z ďalších druholigových klubov, v ktorých finišujú s prípravou na novú sezónu.

Mesto Dunajská Streda podľa našich informácií dalo ultimátum klubu DAC 1904 opustiť do zajtra štadión. Mužstvá Dunajskej Stredy, Dubnice a Moldavy majú  staronových trénerov – Mikuláša Radványiho, Petra Gergelyho a Karola Kisela. Okrem Senca bude hrávať v piatok večer aj Moldava. Brazílčan Dyjan trénuje v Bardejove. Do Šale sa vrátil Ján Čirik. Hráči Šamorína mali len päťdňovú dovolenku. Ponúkame vám druhú časť o príprave druholigistov pred štartom nového ročníka, ktorý sa začne na budúci týždeň.

FK DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA

Žlto-modrí pod vedením staronového trénera Mikuláša Radványiho (asistent Szilárd Kantar) na začiatku prípravy prehrali v Rakúsku s nováčikom rumunskej ligy CS Iasi 0:3, v ďalších zápasoch vyhrali nad Novými Zámkami 2:0 (Ayuk, Človečko) a  Trhovou Hradskou 3:0 (Szőcs, Medgyes, Kweuke ml.). V zostavách sa objavili český útočník Mulíček z Jablonca, stredopoliar Radim Diviš, mladší brat Jaroslava Diviša zo Senice, brankár Poláček z Prešova, oporami mužstva v novom ročníku by mali byť  po odchode Delargea do Liberca Boya a Adiaba, vrátiť by sa mal aj český legionár Huber. Mesto podľa našich informácií dalo ultimátum klubu opustiť do zajtra štadión, na ktorom má DAC zajtra privítať Siófok...

MFK DOLNÝ KUBÍN

V kabíne na brehu Oravy nastal veľký pohyb. Ján Čarnota odišiel do Michaloviec, Demko do Liptovského Mikuláša, Ujčík sa zapojil do prípravy v MFK Košice, brankár Papiak zrejme ukončil aktívnu činnosť, odišli aj dvaja legionári – Srb Šalipur a Nigérijčan Sani. Zo skúšky v Hradci Králové sa vrátil stopér Jurky a zo Spartaka Trnava stredopoliar Dolinajec, ktorý sa zranil. Do bronzového mužstva vlaňajšieho ročníka prišli útočník Brčák zo Zlatých Moraviec, obrancovia Tomáš Gejdoš z Ružomberka (spolu s útočníkom Jurajom Oravcom), Jadroň zo Žiliny (v minulom  ročníku hral v Pezinku) a Trnovec z Podbrezovej, stredopoliari Sirota z Tvrdošína s Maliňákom zo Spišského Podhradia a z dorastu brankár Drígeľ, ďalej Tomáš Jašica, Vorčák, Sojka a Tunega. Mužstvo pod vedením Dušana Tittela st. a Pavla Baču odohralo prípravné stretnutia s Prešovom (0:3), Trenčínom (0:0), Dolnou Ždaňou (2:0, góly Kliment, Jadroň) a Liptovským Mikulášom (1:1, Brčák). V sobotňajšej generálke privíta Martin.

MFK DUBNICA

„Prvoradou úlohou je skonsolidovať ekonomickú, aj športovú situáciu v klube,“ zdôraznil staronový tréner Peter Gergely, ktorý vystriedal Petra Nemečkaya. Z mužstva odišli brankár Bajza do AC Parma, Ižvolt, Filo a Chmelík si hľadajú angažmán. „Bajza spolu s Pernišom s nami tri týždne trénovali a pred odchodom do svojich zahraničných klubov pripravili na rozlúčku pizzové hody,“ povedal asistent trénera Dušan Kramlík. Stojí za pozornosť, že z dorastu preradili do áčka jedenásť hráčov. Mladé mužstvo remizovalo so Senicou 2:2 (góly Grabež 2), s Opavou prehralo 1:2 (Grabež) s Trnavou 1:4 (Bílovský) a v sobotu si zmeria sily s Nemšovou.

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Na Liptov prišli obrancovia Vrabec z Podbrezovej a Daško z Lučenca, žilinskí  dorastenci Ďungel s Kubenom, útočník Milan z Černovej a Legerský sa vrátil z hosťovania v Závažnej Porube. Janecovi sa skončilo hosťovanie zo Žiliny, Labaška a Fótyik si hľadajú angažmán. Po prípravných stretnutiach s Trnavou (0:3), so Žilinou (0:4), s Dolným Kubínom (1:1, gól Kubus), Duklou Banská Bystrica „B“ (2:3, Balluch, Ďungel) a Třincom (3:1, Popík, Milan, Balluch) si Liptáci zmerajú sily v sobotu s Opavou.

FK BODVA MOLDAVA NAD BODVOU

Klub má po odstúpení majiteľa Karola Szalabu nové vedenie, nového sponzora a staronové ekonomické a kádrové problémy (hráči a tréneri nedostali výplatu od februára), ktorých riešenie zostalo na pleciach prezidenta klubu Michala Rigana, riaditeľ Imricha Lukácsa, manažéra Vladimíra Popoviča a trénera Karola Kisela, ktorý sa do klubu vrátil štvrtýkrát a tento týždeň rozbehol prípravu. Z mužstva, ktoré v predchádzajúcom ročníku finišovalo pod vedením Vladimíra Goffu na 9. mieste, zostali Novák, Ribár, Piskura, Horváth a Dupkala. Z Austrálie sa vrátil obranca Kováč a z B-mužstva Timkovič. Z MFK Košice prišiel dorastenec Jano a v hosťovaní bude pokračovať obranca Kražel. Zaujal nás odchod Brazílčana Dyjana do Bardejova a Jurka do Lokomotívy Košice. Útulný štadión pri Bodve zaplnia diváci počas domácich stretnutí v piatok o 19.30 hod, po zmene letného času o 17.30 hod.

SLOVAN DUSLO ŠAĽA

Domov sa vrátil po ukončení hosťovania v Nitre ofenzívny stredopoliar Čirik a z Třinca stredopoliar Rehák. Z Topoľčian prišiel útočník Gešnábel. Funkcionári Dusla by sa radi dohodli s Nitrou na hosťovaní Čurgaliho, Glendu, či Áča. Útočník Košút ukončil profesionálnu činnosť, brankár Kolmokov absolvoval operáciu kolena. V prípravných stretnutiach Duslo prehralo s Myjavou a Pápou rovnako 1:4, s Novými Zámkami 1:2, so Slovanom Bratislava 1:5 (gól Čurgali) a nad Vrábľami vyhralo 5:1 (Gešnábel 2, Szabo, Glenda a vlastný). Generálku absolvuje v sobotu v Seredi.

PARTIZÁN BARDEJOV

Po odchode Vaščáka, ktorý strelil na jar deväť gólov, prišiel na skúšku Bačík,  Brazílčan Dyjan a obranca Lauko. Mužstvo pod vedením nového trénera Rastislava Kicu a asistenta Jozefa Kukulského vyhralo nad poľským Nowym Saczom 4:1  (Seman 2, Vaščák, Pavuk), s Muszynou Poprad remizovalo 2:2 (L. Zápotoka, Palša), Lipany zdolalo 2:0 (L. Zápotoka, M. Lukáč) a s Michalovcami prehralo 1:2 (L. Zápotoka). Program prípravných stretnutí uzavrie sobotňajší duel v poľskom Brzesku. 

FC ŠTK 1914 ŠAMORÍN

Po postupe z baráže 26. júna dostali hráči päť dní voľno. „Najväčšou posilou bude, keď mužstvo zostane na deväťdesiat percent pokope, pretože nároky klubov, odkiaľ sme mali hráčov na hosťovaní, po postupe do druhej ligy stúpli,“ poznamenal tréner Vladimír Koník. Jeho asistentom sa stal, tak ako počas dvojročného pôsobenia v bratislavskom Interi, Martin Sedláček a manažérom A-mužstva bývalý prezident Interu Milan Lônčík. V prípravnom stretnutí vyhral ŠTK 1914 nad Petržalkou 4:0 (góly Ležaič 2, Kuba, Jančovič).

Zdroj: denník Šport