MFK Zemplín v pohári proti Lučencu

2012-07-12 12:00:00

Zverenci trénera Alberta Rusnáka dnes spoznali súpera v prvom kole Slovnaft Cupu, ktorým je bývalý druholigista.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce dnes spoznali súpera v prvom kole Slovnaft Cupu. Do cesty sa im postaví bývalý druholigista z Lučenca, ktorý momentálne pôsobí v III. futbalovej lige skupine Východ. Stretnutie sa odohrá na pôde FK LAFC v termíne 7. resp. 8. augusta.

Na štvrtkovom zasadnutí športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu vyžrebovali 1. kolo domácej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2012/2013. Do prvého kola ešte nezasiahnu účastníci najvyššej súťaže. Nový ročník Slovenského pohára - Slovnaft Cupu sa začne 7. a 8. augusta.  Podľa oznámenia ŠTK SFZ sa 2. kolo Slovnaft Cupu uskutoční už aj s corgoňligistami 28. - 29. augusta a následné 3. kolo bude v dňoch 25. - 26. septembra. Štvrťfinále, ktoré sa hrá už na dve stretnutia, je na programe v termínoch 12. - 24. 10. (prvé zápasy), resp. 6. - 11. 11. (odvety), semifinále sa uskutoční už na jar budúceho roka v dňoch 9. 4. (prvé duely), resp. 16. 4. (odvety). Finále Slovnaft Cupu bude 1. mája 2013 v dosiaľ neurčenom dejisku. 

Obhajcom trofeje v slovenskej pohárovej súťaži sú futbalisti MŠK Žilina, ktorí 8. mája 2012 zdolali na trávniku v Bardejove v dramatickom dueli tím FK Senica 3:2 po predĺžení. Klub spod Dubňa sa napokon tešil aj z cenného double, pretože získal aj majstrovský titul v Corgoň lige 2011/2012.

Žreb 1. kola Slovnaft Cupu (prvé mužstvo má výhodu domáceho prostredia, termíny: 7. - 8. augusta:

FK Raven Považská Bystrica - ŠKF Sereď
FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa - FKM Nové Zámky
OFK Dunajská Lužná - MFK Dubnica nad Váhom
FC Petržalka 1898 - FC ŠTK 1914 Šamorín
OTJ Moravany nad Váhom - PFK Piešťany
Slovan Duslo Šaľa - FK Slovan Nemšová
FK LAFC Lučenec - MFK Zemplín Michalovce
FK Bodva Moldava nad Bodvou - ŽP Šport Podbrezová
FK Haniska - Partizán Bardejov
MŠK FOMAT Martin - FK Poprad
MŠK Rimavská Sobota - MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Voľný žreb v 1. kole majú:

FK DAC 1904 Dunajská Streda, AFC Nové Mesto nad Váhom, LP Domino Bratislava, ŠK SFM Senec, MŠK Námestovo, ŠK Odeva Lipany, TJ Baník Ružiná, Baník Kalinovo, FC Lokomotíva Košice. 

Zdroj: SITA