Na úvod prípravy prehra o dva góly

2016-01-16 12:00:00

Na pôde maďarského Ferencvárosu Budapešť prehrali Michalovčania 0:2, keď oba góly inkasovali po zmene strán.

Nováčik Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce má za sebou prvý prípravný duel v tomto zimnom období. Odohral ho proti vicemajstrovi maďarskej najvyššej súťaže Ferencvárosu Budapešť na jeho ihrisku s umelou trávou. Premiéra novému trénerovi Zemplínčanov Stanislavovi Grigovi nevyšla, u našich južných susedov jeho zverenci podľahli po sympatickom výkone 0:2 (0:0).

Najslávnejší maďarský klub a aktuálny líder tamojšej najvyššej súťaže mal od začiatku duelu prevahu. Už v 6. minúte musel Kira zasahovať proti koncovke Vargu a ďalšiu šancu domáceho celku mal potom po rohu Leandro. Michalovčania odpovedali strelou Sedláka z 22. minúty, ktorá však v sieti gólmana Dibusza neskončila. Hráči Ferencvárosu síce aj vo zvyšnom priebehu prvého dejstva hry tlačili, zahrávali veľa rohových kopov, ale nič z nich nevyťažili.

Cez prestávku obe mužstvá hromadne prestriedali a už po deviatich minútach hry sa presadil domáci Nagy a bolo 1:0. V 66. minúte prišiel aj druhý gólový úder maďarského celku, Maceja prekonal Kárász. Štvrťhodinu pred koncom mohol zvýšiť domáce vedenie Busai, ale vo veľkej šanci stroskotal na výbornom brankárovi Macejovi. V závere sa už na ihrisku nič podstatné neudialo, a tak sa zrodilo dvojgólové víťazstvo veľkého favorita.


Ferencváros Budapešť - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 54. D. Nagy, 66. Kárász

FERENCVÁROS: 1. polčas: Dibusz - Ramírez, Á. Pintér, Leandro, Dilaver - Á. Nagy, Gera - R. Varga, Hajnal, Lamah - Šesták. 2. polčas: Jova - Kárász, Pintér, Gyurácz, Silye - Cukic, D. Gera - D. Nagy, Busai, Nyéki - F. Dragóner

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: Kira - M. Koscelník, Podhorin, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - L. Tóth, Bayón, M. Bednár, D. Kunca - M. Hamuľak. 2. polčas: Macej - M. Koscelník, Michal Gallo, Caballero, J. Straka - Grič - Mensah, F. Serečin, A. Leško, Vajs - Bellás 

Najbližší prípravný súboj odohrajú Michalovčania v sobotu 23. januára o 14. hodine opäť u našich južných susedov, predstavia sa na pôde účastníka najvyššej maďarskej súťaže v Debrecíne.