Tesná výhra MFK Zemplín nad Bardejovom

2012-07-04 12:00:00

Zverenci Alberta Rusnáka porazili nováčika druhej ligy 2:1, góly strieľali Michal Hamuľák a Pavol Jurčo.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce vyhrali v prvom prípravnom súboji na domácej pôde nad Partizánom Bardejov 2:1 (1:0) a zaknihovali tak tretie víťazstvo v príprave na novú sezónu.

Nováčik druholigovej súťaže nastúpil v základnej zostave aj s útočníkom Marošom Bačíkom, odchovancom MFK Zemplín, a stopérom Miroslavom Laukom, ktorý tiež v minulosti v Michalovciach pôsobil. Už v 5. minúte pohrozil technickou strelou Francúz Garel, ale hosťujúcu bránu minul. O pár minút nato vytiahol výborný zákrok gólman Bréda. V 35. minúte tvrdo pálil do hosťujúceho strážcu svätyne Gamkrelidze. V závere polčasu najprv Čarnota hlavou opečiatkoval iba žrď, ale o niekoľko sekúnd nato Hamuľák po rohu už hlavičkoval do siete - 1:0.


Do druhého polčasu vstúpili oba celky aktívne, výsledkom čoho boli góly na oboch stranách. Najprv v 52. minúte Lukáš Zápotoka spoza šestnástky krásnou strelou do šibenice vyrovnal, ale už o dve minúty nato Jurčo presnou prízemnou strelou opäť naklonil misky váh na stranu MFK Zemplín. Vzápätí mohli opäť udrieť hostia, ale Kundru v čistej šanci vychytal Bréda. V ďalších minútach tempo hry opadlo, keďže obe mužstvá prestriedali. V závere duelu boli Bardejovčania blízko k vyrovnaniu, ale v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát nastrelili iba konštrukciu brány.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 2:1 (1:0)

Góly: 45+. Hamuľák, 54. P. Jurčo - 52. L. Zápotoka

MFK ZEMPLÍN: Bréda - J. Čarnota, Krmpotič, Vernon, M. Vanák (55. Dargaj) - P. Jurčo, S. Danko, Gamkrelidze (65. L. Jacko), Garel - Immorlano - Hamuľák (60. D. Kunca)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 7. júla o 18.30 hod. na ihrisku prvoligového 1. FC Tatran Prešov.