Predstavujeme nováčikov II. futbalovej ligy II.

2012-07-01 12:00:00

Vo východnej skupine III. ligy sa v uplynulej sezóne najviac darilo Partizánu Bardejov a stal sa druhým nováčikom II. ligy.

Už v predminulej sezóne bojoval Partizán Bardejov o postup do II. ligy, no vo finiši nakoniec nestačil na Podbrezovú. Do nového ročníka však vstupoval ako hlavný favorit na prvenstvo vo východnej skupine III. ligy, najvyššie očakávania naplnil a na hornom Šariši sa môžu tešiť na druhú najvyššiu súťaž.

„Pochopiteľne máme radosť, že sme úspechom vyšperkovali 90. výročie futbalu v Bardejove. Od začiatku ročníka sme vyhlasovali, že ideme na postup. Bolo to ťažké, lebo každý nás bral ako favorita a chcel sa na nás vytiahnuť, no zvládli sme to,“ povedal manažér Partizánu Dušan Molčan. Oslavy jubilea tak pokračovali, priestor dostali aj bývalí slávni hráči, náležitý program, diváci sa potešili.

Funkcionári sa majú čo obracať, lebo okrem hráčskeho vystuženia kádra sa obzerali aj po novom trénerovi. Mikuláš Komanický, ktorý s mužstvom vybojoval postup, v Bardejove končí. „Samozrejme, so sezónou som spokojný. Postup teší. Keď sa spätne pozerám, vo veľkom futbale to bol môj druhý postup, ten prvý som vybojoval v roku 1998 s Nitrou do najvyššej súťaže,“ usmial sa Komanický. „V Bardejove som našiel výbornú partiu. Nielen hráčsku, ale i v realizačnom tíme – Jožko Kukulský, Saša Tyč, Ďuro Čobej, parádni spolupracovníci. Klobúk dolu pred sponzormi a konateľmi klubu. Bolo to pekné obdobie. Ale naše cesty sa rozišli,“ úspešný, skúsený a obľúbený tréner má svoje plány. Novým trénerom je 44-ročný Rastislav Kica.

Partizán sa opieral najmä o skúsených hráčov. V obrane o kapitána Palšu a Staša, v strede poľa o Mareka Semana, Lukáša Zápotoku a v útoku pomohlo deväť jarných gólov Vaščáka a nesmieme zabudnúť ani na najlepšieho strelca Partizána Cuprišina, ktorý strelil 12 gólov v lige a jeden v pohári.

Aj Bardejov s dvojicou bývalých hráčov MFK Zemplín

Aj bardejovskému mužstvu, podobne ako šalianskemu, pomohli vybojovať druhú najvyššiu súťaž dvaja Exmichalovčania. V drese Partizánu v uplynulej sezóne pôsobili stopér Miroslav Lauko a stredopoliar Peter Zahradník. Urastený 26-ročný Lauko hosťoval v MFK Zemplín počas celého roka 2008 z AS Trenčín a dokopy nastúpil v 21 súťažných stretnutiach (strelil 1 gól). O necelé tri roky starší Zahradník bol v metrople Zemplína takisto na hosťovaní, ale z prešovského Tatrana. V jari 2010 pod vedením Vladimíra Rusnáka mladšieho odohral za Michalovce 11 duelov (strelil 2 góly).

Zaslúžili sa o postup:

Dušan Molčan ml., Ján Čikoš-Pavličko – Vladislav Palša, Vladimír Staš, Miroslav Lauko, Michal Baka, Michal Grohoľ, Erik Streňo, Patrik Zajac, Marek Seman, František Kundra, Lukáš Zápotoka, Tomáš Zápotoka, Slavomír Kica, Peter Zahradník, Róbert Tomko, Vladimír Andraščík, Stanislav Cuprišin, Blažej Vaščák. Realizačný tím: Mikuláš Komanický, Jozef Kukulský (hlavní tréneri), Alexander Tyč (asistent trénera), Juraj Čobej (tréner brankárov).

Zdroj: denník Šport