S Michalovcami sa rozišiel v dobrom

2012-06-26 12:00:00

Útočník Dušan Uškovič ochutná prvý raz v kariére legionársky chlebík, od novej sezóny bude pôsobiť v Hradci Králové.

Útočník Dušan Uškovič mieri do českého prvoligového klubu Hradec Králové. Dvadsaťsedemročný bývalý hráč Dukly Banská Bystrica strávil posledný polrok na hosťovaní v druholigových Michalovciach, potom čo stroskotal prestup do konkurenčného MFK Ružomberok. U naších západných susedov absolvoval týždňovú skúšku, v pondelok sa vedenie klubu dohodlo s hráčovým manažérom na podmienkach. Dušanovi Uškovičovi teda už nič nebráni pripojiť sa k novým spoluhráčom, ktorí sú momentálne na kondičnom sústredení v Jablonci.

Záujem ho potešil

"Po sezóne ma oslovili funkcionári Hradca Králové. Povedali mi, že majú na mňa dobré referencie zo Slovenska a hľadajú taký typ útočníka, ako som ja. Ich záujem ma potešil," popísal pre profutbal.sk prvotný kontakt s novým zamestnávateľom Dušan Uškovič a dodal: "Tréner ma informoval, že ma chce ešte vidieť v zápase. V stredu sme hrali s Mladou Boleslavou, s ktorou sme remizovali 0:0 a v sobotu sme vyhrali 4:2 nad Příbramom." Práve v druhom spomínanom stretnutí sa gólovo presadil aj slovenský útočník, ktorý zvyšoval na 3:2.

Skúsený útočník vníma svoje týždňové účinkovanie v Česku veľmi pozitívne. "Dopadlo to dobre. V nedeľu som sa vrátil domov, čakal som na vyjadrenie Hradca Králové a môjho manažéra, ktorí doťahovali veci ohľadom zmluvy. Pred niekoľkými minútami ma môj agent informoval, že je všetko dohodnuté, takže sa môžem vrátiť späť do tímu," pokračoval rodák z Prešova, ktorý futbalovo vyrastal v Prievidzi a na margo samotnej skúšky uviedol: "Bolo to týždňové testovanie, počas ktorého sme odohrali aj dve stretnutia. Bol to iba prvý týždeň ich letnej prípravy, takže sa striedali kondičné behy s ihriskom. Po sobotňajšom zápase sme si sadli aj s trénerom a zhodnotili sme celý týždeň. Kouč sa vyjadril na moju adresu pozitívne a zvyšok už bol iba na manažéroch."

Tréner mu povedal, aby sa rýchlo vrátil

Dušan Uškovič ochutná v novej sezóne po prvý raz v živote legionársky chlebíček. Uvedomuje si, že sú pred ním nové výzvy, pred ktorými sa neplánuje skloniť. "Tréner mi pred odchodom povedal, aby som sa vrátil najrýchlejšie, ako sa bude dať. Pre zahraničie som bol voľný hráč, takže to bola moja výhoda. Túžil som už odísť zo Slovenska. Chcel som okúsiť niečo iné. Ak by mi nevyšiel Hradec Králové, mali sme rozpracované aj iné veci a tiež to nebolo na Slovensku," pokračoval pre profutbal.sk Dušan Uškovič, ktorý na jar hosťoval v druholigových Michalovciach: "Tam som bol iba na hosťovaní. Na Slovensku má na mňa práva Banská Bystrica a odstupné by bolo pre Michalovce asi veľmi vysoké. S pánom Šoltinským sme sa dohodli na ukončení spolupráce a rozišli sme sa v dobrom. Pri mojom odchode do zahraničia nemala čo povedať ani Dukla, ani Zemplín."

Po Banskej Bystrici, krátkom pôsobení v Ružomberku a následnom polročnom angažmáne na východe republiky odchádza slovenský útočník v priebehu roka už do štvrtého klubu. "S mužstvom som strávil iba týždeň. Prvotné pocity som mal dobré. S chlapcami som nemal žiadne problémy, nebola ani rečová bariéra. Verím, že všetko bude v poriadku," poznamenal pre Dušan Uškovič a na záver ešte dodal: "Vedenie bolo na začiatku prípravy v kabíne, ale o konkrétnych ambíciách sa nehovorilo. V minulej sezóne obsadili trinástu priečku. Domnievam sa, že v takom strede by mohli hrať aj teraz. Nemajú žiadne prehnané ambície, ale ani neplánujú hrať o záchranu. Bolo nám povedané, že konkrétne ciele sa stanovia tesne pred začiatkom súťaže, kedy bude definitívne uzavretý káder."

Zdroj: profutbal.sk