Peter Ďurica nepríde, novou tvárou Ján Čarnota

2012-06-20 12:00:00

Z príchodu kmeňového hráča Žižkova napokon zišlo, s mužstvom však trénuje krajný obranca Ján Čarnota.

V uplynulých dňoch sa udiali v druholigovom mužstve MFK Zemplín Michalovce ďalšie zmeny. Pred týždňom sme vás informovali, že v pondelok sa má do prípravy s tímom zapojiť Peter Ďurica, stredopoliar naposledy pôsobiaci v MŠK Rimavská Sobota, ktorý je však kmeňovým hráčom českej Viktorie Žižkov. Nakoniec z jeho príchodu do metropoly Zemplína nebude nič. Ako nám prezradilo vedenie klubu, odchovanec banskobystrickej Dukly si žlto-modrý dres neoblečie z rodinných dôvodov.

Pod vedením trénera Alberta Rusnáka trénuje od začiatku týždňa aj 21-ročný útočník Michal Hamuľák, ktorý prišiel z treťoligového Vranova nad Topľou. Humenský odchovanec v minulosti pôsobil krátko aj v Lučenci, kde ho viedol bývalý kormidelník MFK Zemplín Jozef Škrík.

Najnovším prírastkom v michalovskom kádri je pravý obranca Ján Čarnota (narodený 8. júna 1985) z konkurenčného Dolného Kubína. S futbalom začal v rodnej Starej Ľubovni, v tamojšom klube JUNO ŠPORT. V dorasteneckom veku odišiel do prešovského Tatrana, neskôr sa vrátil domov, do klubu MFK Stará Ľubovňa. Následne jeho kroky viedli do Dolného Kubína, kde pôsobil štyri roky. Na spadnutie bol jeho odchod do prvoligového Ružomberka, aby nakoniec zakotvil v trnavskom Spartaku, kde sa však nedokázal výraznejšie presadiť, a tak nasledoval jeho návrat do Dolného Kubína. Ján Čarnota má aj o rok mladšieho brata Patrika, ktorý momentálne háji farby FC Spartak Trnava.

Potešiteľnou správou je návrat talentovaného obrancu Ľubomíra Korijkova do tréningového procesu. Košický rodák, ktorý v zostave Michaloviec absentuje od záveru apríla, kedy sa zranil v zápase na dubnickej pôde, síce stále trénuje iba individuálne, avšak možno už od budúceho týždňa začne s intenzívnejším tréningom.