V Michalovciach chce podávať kvalitné výkony

2012-06-19 12:00:00

Brankár Tomáš Jenčo, ktorý v uplynulých štyroch rokoch chytal za Petržalku, je tretím Stropkovčanom v MFK Zemplín.

Už niekoľko dní zarezávajú v letnej príprave futbalisti druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce. Jednou z nových tvárí v tíme vedenom kormidelníkom Albertom Rusnákom je aj brankár Tomáš Jenčo, ktorý naposledy hájil farby FC Petržalka 1898. V hlavnom meste pôsobil štyri sezóny a napriek tomu, že dvakrát s tamojším klubom vypadol do nižšej súťaže (najprv z Corgoň ligy v roku 2010 a teraz aj z druhej ligy), spomína naň v dobrom. „V Petržalke to bolo ako na hojdačke. Prvý rok bol pre mňa vynikajúci, mohol som trénovať so skvelými futbalistami, napríklad s Jánom Kozákom, ktorí rok predtým získali majstrovský titul. Chytal som za rezervu, ktorá vtedy hrávala v tretej najvyššej súťaži, takže som sa udržiaval v zápasovej praxi,“ vrátil sa k sezóne 2008/2009 Tomáš Jenčo a vzápätí začal rozprávať aj o tej nasledujúcej: „Vďaka trénerom Michalovi Hippovi a Miroslavovi Hýllovi som okúsil chuť Corgoň ligy, avšak najvyššiu súťaž sme neudržali a vypadli sme.“

Stropkovský rodák okúsil v sezóne 2009/2010 v petržalskom drese aj najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž.

V II. futbalovej lige najprv stropkovský rodák s Petržalčanmi bojoval o najvyššie priečky, o rok neskôr však už o záchranu. „Po zostupe z prvej ligy prišiel nový impulz a odohrali sme skvelú sezónu. Skončili sme tretí, boli sme vynikajúca partia, ktorá sa bavila futbalom a produkovala výbornú hru. Potom prišli finančné problémy a logicky aj ústup z pozícií. Vypadli sme do tretej ligy, ale robili sme, čo bolo v našich silách. Videli to aj naši fanúšikovia, ktorí nám na konci sezóny poďakovali. Verím, že klub ako je Petržalka, nezanikne,“ zaprial si 23-ročný gólman, ktorý je kmeňovým hráčom stropkovského MŠK Tesla a v Petržalke po celý čas iba na hosťovaní.

Tomáš Jenčo sa do prípravy s Michalovčanmi zapojil hneď od prvého dňa a s podmienkami v MFK Zemplín neskrýval spokojnosť. „Moje prvé dojmy z klubu aj prostredia sú veľmi dobré. Štadión aj jeho priestory sú na vynikajúcej úrovni, sú tu výborní ľudia a kvalitné tréningy. Teraz je len na mne, aby som podával kvalitné výkony, s ktorými budú všetci spokojní,“ tvrdil kvalitný brankár, ktorý tak rozšíril stropkovskú enklávu v mužstve na číslo tri. Okrem neho totiž v metropole Zemplína pôsobia útočník Oliver Špilár a stredopoliar Peter Jakubčo, ktorí tiež pochádzajú zo Stropkova.

Nová michalovská posila bude v druholigovom mužstve bojovať o post brankárskej jednotky s dvojicou Miloslav Bréda – Jozef Brudňak. „Verím, že budeme vychádzať výborne. Výkony Miloša Brédu som sledoval aj v reprezentácii, Jožka Brudňaka poznám ešte z jeho pôsobenia vo Svidníku. Veľmi dobre sa poznám aj s Peťom Pillárom, trénerom brankárov, veď ešte nedávno sme proti sebe chytali,“ povedal na záver skromný futbalista.

VIZITKA TOMÁŠA JENČA

Narodený: 29. septembra 1988 v Stropkove

Výška: 182 cm

Post: brankár

Materský klub: MŠK Tesla Stropkov

Predchádzajúci klub: FC Petržalka 1898