MFK Zemplín Michalovce začal letnú prípravu

2012-06-14 12:00:00

Zapojilo sa do nej niekoľko nových tvári, zmena sa dotkla aj realizačného tímu, trénerom brankárov sa stal Peter Pillár.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali v stredu popoludní prípravu na nový súťažný ročník 2012/2013. Prvú tréningovú jednotku absolvovali Michalovčania na ihrisku v Topoľanoch a zúčastnilo sa jej týchto 14 futbalistov: brankári Miloslav Bréda a Tomáš Jenčo, hráči do poľa Pavol Ruskovský, Milan Krmpotič, Dominik Kunca, Róbert Kovaľ, Oliver Špilár, Stanislav Danko, Oliver Podhorin, Pavol Jurčo, Manuel Grondona Sanchez, Cesc Immorlano, Kevin Garel a Georgii Gamkrelidze, ktorý trénoval individuálne. Vo štvrtok sa k mužstvu pripojil Michal Vanák a kvarteto hráčov, ktorí v stredu odohrali za B-mužstvo zápas v Spišskom Podhradí, Marek Mihok, Lukáš Forgáč, Lukáš Jacko a Martin Regáli. Očakávajú sa ešte príchody Michala Hamuľáka (v piatok) a Petra Ďuricu (v pondelok). Netrénovali zranení Peter Jakubčo, Jozef Brudňak a Jaroslav Dargaj, rovnako ani dlhodobo zranený Luboš Hruška, ktorý by mal pricestovať v najbližších dňoch.

Trojica novicov v tíme, zľava Francúz Kevin Garel a Španieli Manuel Grondona Sanchez a Cesc Immorlano. 

Z minuloročného kádra chýbali hneď niekoľkí hráči. Trojici P. Le Giang, Škvarka a A. Ceesay sa skončilo hosťovanie zo Žiliny, Rákovi z Nitry a Uškovičovi z Banskej Bystrice, pričom ani jeden z nich už v metropole Zemplína v nasledujúcom ročníku pôsobiť nebude. Do prípravy sa zatiaľ nezapojili ani legionári Waseem a Hořava a ich zotrvanie v mužstve je otázne.

Jedna zmena sa udiala aj v zložení realizačného tímu MFK Zemplín. K hlavnému kormidelníkovi Albertovi Rusnákovi a jeho asistentovi Ondrejovi Dudovi pribudol nový tréner brankárov Peter Pillár, ktorý na tomto poste nahradil Bogdana Stefanoviča. Masérmi aj naďalej zostali Igor Iľko a Ladislav Bubernák.

Ďalšie nové tváre v michalovskom mužstve, zľava Tomáš Jenčo, Peter Pillár (tréner brankárov) a Pavol Jurčo.

Noví hráči v príprave:

Tomáš Jenčo (brankár), narodený 29. septembra 1988, prichádza zo Stropkova/naposledy pôsobil v FC Petržalka

Pavol Jurčo (útočník), 12. februára 1986, Viktoria Žižkov

Michal Vanák (obranca), 9. januára 1986, Považská Bystrica (návrat z hosťovania)

Michal Hamuľák (útočník), 26. novembra 1990, Vranov nad Topľou

Peter Ďurica (stredopoliar), 3. mája 1986, Viktoria Žižkov/Rimavská Sobota

Manuel Jesus Grondona Sanchez (útočník - Španielsko), 28. februára 1993, RCD Mallorca

Francesco Immorlano (stredopoliar - Španielsko), 26. apríla 1992, RCD Mallorca

Kevin Garel (útočník - Francúzsko), 6. augusta 1988, Toulouse

Martin Regáli (útočník), 12. októbra 1993, z dorastu

Lukáš Jacko (stredopoliar), 2. apríla 1993, z dorastu

Kým príchody Jurča, Ďuricu a Jenča sú na spadnutie, v prípade trojice legionárov zatiaľ pôjde iba o skúšku. Všetci traja však počas prvých tréningov potvrdili, že sú technicky výborne vybavení, ale svoje kvality musia ukázať aj v prípravných zápasoch.

Odchody:

Patrik Le Giang, Michal Škvarka, Ali Ceesay (všetci Žilina, ukonč. hosť.), Róbert Rák (Nitra, ukonč. hosť.), Dušan Uškovič (Banská Bystrica, ukonč. hosť.), ??? Isaacs Waseem, ??? Josef Hořava