Michalovské víťazstvo nad humenským lídrom

2012-06-11 12:00:00

O triumfe rezervy MFK Zemplín rozhodol v druhom polčase striedajúci žolík Martin Regáli.

Veľkú pozornosť fanúšikov zo Zemplína pútalo včerajšie derby medzi B-mužstvom MFK Zemplín Michalovce a 1. HFC Humenné. V zápase predposledného 29. kola najvyššej regionálnej súťaže sa nakoniec zrodilo najtesnejšie víťazstvo domáceho celku 2:1 (1:1).

Chýbalo im šťastie

Už istý víťaz súťaže 1. HFC Humenné dokázali s michalovskými mladíkmi držať krok iba v prvom polčase, po zmene strán boli aktívnejší domáci a dokázali ju aj zužitkovať. „Na ťažkom teréne to bol náročný zápas. Nezachytili sme jeho úvod, keď sme rýchlo inkasovali. Pri troške šťastia sme mohli minimálne remizovať. Šancu na skórovanie som mal aj ja, ale moja hlavička skončila tesne vedľa. Derby malo dobrú úroveň, prišlo veľa divákov, dokonca aj náš fanklub, začo im ďakujeme,“ skonštatoval po stretnutí Stanislav Karnaj, ktorý defenzíve MFK Zemplín viackrát nebezpečne podkúril. Pôvodne sa stretnutie malo odohrať na hlavnom štadióne v Michalovciach, avšak nakoniec bolo jeho dejiskom ihrisko v Topoľanoch. „O zmene sme sa dozvedeli krátko pred zápasom, ale nijako nás táto zmena nerozhádzala,“ doplnil 21-ročný zakončovateľ.

Poslúchol trénera

Rozlúčka michalovskej rezervy s domácou pôdou dopadla víťazne, vďaka dvom pekným gólom Adriána Devečku, ktorý skóroval priamo z rohu, a Martina Regáliho, ten pre zmenu preloboval brankára. „Stretli sa vyrovnané mužstvá, hoci v tabuľke to tak nevyzerá. Prvé dejstvo hry bolo vyrovnané, ujali sme sa vedenia, o ktoré sme však po smolnom góle prišli. V druhom polčase sme už ovládli hru a boli sme lepším celkom. Po peknej prihrávke od Lukáša Forgáča som vsietil gól, vďaka ktorému sme zvíťazili,“ prezradil striedajúci michalovský žolík Martin Regáli, ktorý vybehol na ihrisko hneď po prestávke. Prešovský rodák poslúchol trénera Ondreja Dudu, keďže ten ho do hry posielal s jasným cieľom: „Nech dám gól,“ odvetil 18-ročný zakončovateľ, ktorý na otázku, čo rozhodlo o výhre jeho celku, odpovedal: „Boli sme lepší na lopte, dokázali sme diktovať a držať tempo hry a vytvorené šance sme dotiahli do gólového konca.“

Zdroj: denník Korzár