Starší dorastenci nestačili na Prešov

2012-05-26 12:00:00

Vo východniarskom derby prehrali s Tatranom Prešov 0:2, útočník Martin Regáli dokonca nepremenil penaltu.

Prvoligoví michalovskí starší dorastenci prehrali v dnešnom stretnutí 27. kola na domácom ihrisku s prešovským Tatranom 0:2 (0:1). Mladší dorastenci tiež doma nevyhrali, so Šarišanmi sa rozišli zmierlivo po remíze 0:0.

Starší dorastenci

Stretnutie sa hralo na hlavnom ihrisku MFK Zemplín a domáci doň vstúpili aktívne. Už v 3. minúte boli blízko k otváraciemu gólu, keď sa po rohovom kope Jacka a následnej skrumáži lopta odrazila od žrde do obrancu tesne vedľa. O desať minút nato po centri z pravej strany hlavičkoval Pavol Šafranko, syn bývalého michalovského hráča Jána Šafranka, tesne nad bránu. V 26. minúte vystrelil z 25 m domáci Jacko tesne vedľa. O niekoľko sekúnd pohotové nožničky Koscelníka mierili iba do náručia brankára Vincléra. V 38. minúte sa po centri dostala lopta až ku Dzuríkovi a kapitán hostí zblízka vsietil prvý gól Tatrana - 0:1. V 43. minúte to Koscelník skúšal krížnou strelou, ktorá však išla mimo. V samom závere polčasu mohol vyrovnať Regáli, ale jeho strelu vykopol na čiare stojaci obranca hostí.


Úvod druhého dejstva vyšiel lepšie Prešovu, v 52. minúte fauloval pred šestnástkou Šafranka Šimko a z následného kopu trafil presne k žrdi Komara a bolo 0:2. O päť minút ten istý hráč opäť z priameho kopu zamestnal Kiru, michalovský gólman jeho strelu vyrazil. V 71. minúte faulovala obrana hostí prenikajúceho Koscelníka a rozhodca ukázal na biely bod. Pokutový kop však kopol Regáli veľmi zle a brankár Vinclér jeho pokus vyrazil. Minútu pred koncom riadnej hracej doby to ešte skúšal Leško, ale jeho strela putovala vedľa. V derby sa tak zrodilo zaslúžené víťazstvo Prešova, Michalovčania v tomto zápase sklamali.

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 0:2 (0:1)

Góly: 38. J. Dzurík, 52. Komara

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič (65. J. Kiss), A. Varga, Sochanič, J. Šimko (80. Hutaj) - M. Koscelník, Hromada (46. Škultéty), A. Leško, L. Jacko - J. Štofík, M. Regáli

Mladší dorastenci

V prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal, hra sa odvíjala väčšinou v strede poľa a družstvá si nevypracovali žiadne veľké šance. Prešovčania, ktorých vedie bývalý tréner rezervy MFK Zemplín Marek Ondrík, pohrozili iba dvoma nebezpečnými centrami, ale domáca obrana na čele s brankárom Babiakom si s nimi poradila. Michalovčania zahrávali niekoľko štandardiek, avšak tiež ich nedokázali zužitkovať.

Po zmene strán sa už hralo iba na jednu bránu - prešovskú. Michalovce si vytvorili veľkú prevahu a tri body im mohol zabezpečiť Horňák, ktorý spálil najväčšiu šancu zápasu, keď jeho strelu odvrátil z bránkovej čiary obranca Tatrana. Ďalšie príležitosti na strelenie gólu nepremenili aj Kolesár či Tóth. Zverencom trénera Jána Gajdoščíka chýbal kúsok šťastia a mohli sa radovať z troch bodov.

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 0:0

MFK ZEMPLÍN: Babiak - D. Horňák, Ďurik, Mikovčík, Havrila - L. Tóth, Grič, Turík, P. Petričko - T. Vožný (65. Doboš), T. Kolesár

V najbližšom kole pocestujú michalovské výbery do Dubnice nad Váhom. V sobotu 2. júna nastúpia starší o 11. hodine a mladší o 13.15 hod.