MFK Zemplín podľahol SFM Senec

2012-05-16 12:00:00

V zápase bol síce lepším tímom, ale napokon prehral 0:2, keď za hostí sa presadili Bedecs a Hutta.

Michalovskí futbalisti neuspeli v dnešnom zápase 30. kola II. ligy na vlastnej pôde so Sencom, ktorému podľahli 0:2 (0:1).

Michalovčania vstúpili do zápasu aktívne a hneď v prvej minúte pohrozili Danko a Uškovič. V 3. minúte mohol mladík Danko otvoriť skóre, ale jeho dobrú strelu zneškodnil gólman Senca Milošovič. Domácich pribrzdila 19. minúta, keď sa po chybe v strede michalovskej obrany rútil na bránu Peňaška, ktorého Bréda fauloval v pokutovom území a rozhodca Kozák ukázal na biely bod. Penaltu zahral Bedecs presne k žrdi a hoci Bréda smer strely vystihol, gólu nezabránil - 0:1. O niekoľko minút nato prišla plejáda zahodených šancí MFK Zemplín: najprv v 26. minúte osamotený Kunca v šestnástke dlho váhal so strelou, potom ten istý hráč poriadne prevetral Milošovičove rukavice, v 32. minúte Rákov gól neplatil pre ofsajd a o minútu neskôr Uškovičov volej išiel nad.


Po zmene strán už prevaha domácich zoslabla, v úvode vystrelil Škvarka iba do gólmana hostí. V 57. minúte spálil obrovskú možnosť na vyrovnanie Uškovič, ktorý po Kuncovom prieniku a následnej spätnej prihrávke napálil loptu iba do bočnej siete. O desať minút odcentroval z pravej strany Waseem a lopta skončila na brvne seneckej brány. V 75. minúte vystrelil Tomášek spoza šestnástky veľmi nepresne. V záverečnej štvrťhodine domáci stavili všetko na jednu kartu a otvorili obranu, čo hostia využili na vsietenie druhého gólu. V 83. minúte unikol striedajúci Hutta, spoza pokutového územia napriahol a na jeho strelu presne k žrdi Bréda nedosiahol - 0:2. V samom závere ešte mohol pridať tretí gól hostí Gogolák, ale proti Brédovi neuspel. Posledné slovo duelu patrilo Škvarkovi, ktorý vystrelil iba do Milošoviča.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 0:2 (0:1)

Góly: 21. Bedecs (11 m), 83. Hutta

ŽK: 19. Bréda, 85. Krmpotič - 60. Hall

Rozhodoval: I. Kozák - 430 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Waseem, Krmpotič, Podhorin, A. Ceesay - S. Danko, J. Hořava, Gamkrelidze (43. Škvarka) - Rák (68. P. Fedor) - Uškovič (68. O. Špilár), D. Kunca

ŠK SFM: Milošovič - Hall, Polgár, Trajcsik, Hlavatovič - Belkovics (46. Karč), Bedecs, Chromý, J. Tomášek (86. Gogolák) - Peňaška, Timm (71. Hutta)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 20. mája o 17.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (31. kolo)

Streda 23. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Moldava nad Bodvou (32. kolo)

Nedeľa 27. mája o 17.00 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (33. kolo)